Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Suņu laukumā viens suns smagi savaino otru

Suņu laukumā viens suns smagi savaino otru
Foto: Kitija Mackare
30.07.2018 11:39

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Svētdien no rīta suņu laukumā Zvejnieku alejā kāds suns uzbrucis otram un to savainojis teju līdz nāvei.

Kā feisbukā raksta Kitija Mackare, negadījums noticis svētdienas, 29.jūlija, rītā ap pulksten deviņiem: ”Suņu parkā pie Vēja mātes mums uzbruka suns. Ar šo suni problēmas bijušas jau iepriekš un ne tikai mums.”

Viņa sociālajos tīklos lūdz līdzcilvēku palīdzību, lai iegūtu informāciju par suni, kurš uzbruka pašas dzīvniekam, un tā saimnieku: ”Ja kādam ir kaut mazākā informācija par vīrieti ap 65 gadiem, kuram pieder bokseru jauktenis – suns tumšā krāsā, sazinieties ar mani.”

Kitija, kura kautiņa laikā suņus šķīrusi, nācies uzklausīt aizvainojumus arī no saimnieka: ”Saimniekam vēl nepietika kauna melot, ka mūs nav redzējis.” Pati, par laimi, sieviete nav cietusi.

Viņas suns gan. Kitijas 8 gadus vecais vācu īsspalvainais putnu suns Igis atvadījies no puses auss.

”Pēc notikušā bijām pie veterinārārsta Dzintara Tīda,” viņa stāsta. Nu jau gan dzīvnieks pārvests mājās, bet joprojām jūtas ļoti slikti: ”Suns jūtas sliktāk, kā biju gaidījusi.”

”Nakti negulēja, sēdēja pie gultas un smilkstēja,” viņa turpina: ”Izgājām laukā, viņš vienkārši stāvēja uz vietas. Vairākkārt noplēsa apsējus un atkal viss bija asinīs. Pati nakti neesmu gulējusi, diezgan daudz ir pārdzīvots. Šodien sāp rokas, nagi un ceļi.”

Biedrības ”Liberta” vadītāja Ildze Leimante portālam atzina, ka šis diemžēl nav pirmais gadījums, kad agresīvs suns uzbrūk un nodara miesas bojājumus citam sunim. Šādu gadījumu mūsu pilsētā esot samērā daudz. Pēdējā laikā visbiežāk ezermalā.

”Lielākā problēma ir tā, ka mazo suņuku saimnieki palaiž savus mīluļus vaļā no pavadas,” viņa skaidro: ”Viņi ir pārliecināti, ka mazais sunītis nevienam neuzbruks un pāri nenodarīs, bet neaizdomājas, ka mazais var pieskriet pie kāda lielāka suņa, arī tāda, kas pie pavadas, un tādējādi ciest. Jo diemžēl ne visi lielo suņu saimnieki, arī tie, kuriem dzīvnieki pie pavadas, spēj savus suņus savaldīt. Tāpēc arī mazo suņuku saimniekiem labāk būtu savus dzīvniekus turēt pie pavadas.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz