Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pļaus Liepājas ezerā

Pļaus Liepājas ezerā
Foto: liepajniekiem.lv
06.09.2018 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājas ezera niedru apaugumu izpļaus Rīgā reģistrēta firma, SIA “Aquastar”, kas uzvarējusi Liepājas pašvaldības rīkotajā konkursā par šo darbu.

Iepirkuma procedūra noslēgusies pagājušajā nedēļā, pašlaik tiek sagatavots līgums un tiek aprēķināta precīza izpļaujamā teritorija – pastāstīja pašvaldības vides pārvaldības speciāliste Aija Štāle, kura vada Latvijas Vides aizsardzības fonda (LVAF) līdzfinansēto projektu “Liepājas ezera eitrofikācijas samazināšanas pasākumu īstenošana”. Darbu varēs sākt tikai pēc tam, kad līgums būs noslēgts. Pļaut niedres uzņēmums varēs no rudens līdz nākamā gada pavasarim – līdz 2019. gada marta vidum.

Jau vēstīts, ka sākotnēji par projekta līdzekļiem bija paredzēts izpļaut apmēram 50 hektārus ezera apauguma. Tā kā projekta plānotās kopējās izmaksas ir 45,7 tūkstoši eiro (85 procentus finansē LVAF, 15 procentus – pašvaldība), bet “Aquastar” vēlas darbu paveikt par 28,95 tūkstošiem eiro (neskaitot pievienotās vērtības nodokli), redzams, ka veidosies līdzekļu ietaupījums. Vai līdz ar to radīsies iespēja izpļaut lielāku aizaugošā ezera teritoriju vai arī varēs veikt kādu citu darbu, kas kavētu ezera pārpurvošanos, – to pagaidām A. Štāle nevarēja pateikt, jo tas atkarīgs no naudas devēja lēmuma.

Niedres vēlējās pļaut arī trīs citi pretendenti – SIA “Baumaschinen Lettland”, SIA “Piekrastei.lv”, SIA “SB Transbulk”. Šie piedāvājumi bija dārgāki. Visaugstāko summu piedāvāja SIA “Baumaschinen Lettland” – 55 tūkstošus eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. 

Projekta mērķis ir veicināt ezera dabas daudzveidības saglabāšanu, uzlabot ūdens apmaiņu, samazinot eitrofikācijas ietekmi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz