Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Noslēgusies “Liepājas velo vasara 2018”

Noslēgusies “Liepājas velo vasara 2018”
Foto: Laura Pirtniece
21.09.2018 13:19

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

31.augusts bija pēdējā vasaras diena, kad izaicinājuma “Liepājas velo vasara 2018” ietvaros Liepājā un apkārtnes novados varēja braukt ar divriteni, krāt nobrauktos kilometrus un atzīmēties noteiktajās vietās, saņemot punktus par to.

“”Liepājas velo vasara 2018” kā arī visi iepriekšējie pasākumi ir veidoti, lai motivētu iedzīvotājus ikdienā velosipēdu izmantot kā transportlīdzekli, tādējādi saudzējot vidi un izprotot, cik divritenis ir lielisks transportlīdzeklis, īpaši pilsētvidē,” atzīmē Mārtiņš Zālītis, biedrības ”Velo-Redele” projektu vadītājs.

“Nenoliedzami, mūsu mērķis ir panākt to, lai liela daļa iedzīvotāju ikdienā izmanto divriteni, tādēļ noteikti arī nākamgad organizēsim šo pasākumu. Bet aktīvajiem velobraucējiem piedāvāsim arī ziemas izaicinājumu ”Liepājas velo ziema 2019”, kas jau ir plānošanas procesā. Pagājušā gada velo ziemas izaicinājums parādīja, ka iedzīvotāji arī ziemā pārvietojas ar divriteņiem, īpaši, ja ņem vērā to, ka ziemas mums nav visai bargas,” rezumē Mārtiņš.

”Liepājas velo vasara 2018” kopumā piedalījās 400 dalībnieki. Precīzus, katra dalībnieka rezultātus ir iespējams aplūkot velo-redele.lv mājaslapā, kur pieejami visu ieskaišu rezultātu apkopojums.

Rezumējot dalībnieku veikumu visa izaicinājuma laikā, biedrība secina, ka kopā 393 dalībnieki 3 mēnešos ir veikuši 274 000 kilometrus, uz divriteņiem pavadot 2,1 gadu. Lielākoties dalībnieki izmantoja divriteņus ikdienā, pārvietojoties pilsētā. Protams, daudzi dalībnieki mēroja garas distances ārpus Liepājas.

“Vēlamies pateikties un uzslavēt katru dalībnieku par piedalīšanos un to, ka izmantojot divriteni ikdienā palīdz veidot labāku vidi mums apkārt. Mums par katru dalībnieku būtu, kas piebilstams, taču vēlamies īpaši atzīmēt Guntu Lankovsku, kura izcīnīja 3.vietu kopējā ieskaitē, ar virs 2600 km nobraukumu. Gunta tiešām veica garas distances un apmeklēja visus objektus, kur bija jāatzīmējas. Tikai nedaudz Zigmundam Laurim pietrūka līdz tiktu pārspēts ”Liepājas velo vasaru” rekords, kas pieder Jānim Ašmanim un ir 7041,28 km. Acīmredzot, nākamgad paredzēsim balvu par rekorda pārspēšanu,” stāsta Mārtiņš.

Arī šogad pasākums tika papildināts ar negaidītiem uzdevumiem – trīs slēptajiem priekšmetiem, ko pēc apraksta dalībniekiem vajadzēja atrast. Biedrība izsaka pateicību dalībniekiem par piedalīšanos, izpratni un entuziasmu. 

Apbalvošana notiks 22.septembrī pulksten 18, “BB wakepark cafe”, Beberliņos.

Rezultāti

Sievietes līdz 2600 km

1. Vita Ļaudama 2600 km

2. Una Niedre 2599,38 km

3. Ilze Mažaika 1481,54 km

Vīrieši līdz 2600 km

1. Markuss Ozols 2599,98 km

2. Gatis Eižvertiņš 2280,83 km

3. Egils Knēve 2069,72 km

Kopējā ieskaite virs 2600 km (vīrieši un sievietes)

1. Zigmunds Lauris 6730,48 km

2. Imants Priede 4701,87km

3. Gunta Lankovska 4343,54 km

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz