Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Literārā akadēmija atsāk darbu

Literārā akadēmija atsāk darbu
Foto: Publicitātes
08.01.2019 12:16

liepajniekiem.lv

Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA), uzsākot 2019. gadu, aicina pievienoties jaunus dalībniekus. Pirmā šī gada tikšanās notiks 12. janvārī pulksten 13 Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, un tās laikā būs iespēja papildināt zināšanas pie Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un PPLA vadītājas Lindas Zulmanes, informē PPLA pārstāve Kristīne Timermane.

Savukārt no pulksten 16 radošajā telpā ”Austras istaba”, Zivju ielā 3, notiks Lauras Andersones dzejas pasākums un PPLA dalībnieku lasījumi.

Lindas Zulmanes lekcija ”Vēstījuma kompozīcija un redzes punkts” būs par redzes punktu tekstā. ”Mēs iepriekšējo gadu rakstījām stāstus un sapratām, ka viena no tipiskākajām problēmām un kļūdām bija tā, ka, lasot stāstu, īsti nav skaidrs, no kura skatu punkta ir aprakstītais notikums,” stāsta L. Zulmane, atklājot, ka lekcijas laikā būs ne tikai teorija, bet arī praktiski piemēri – kā vienu un to pašu situāciju var atainot, mainot skatu punktu (autors, personāžs, skats no malas utt.).

Pēc tikšanās ar L. Zulmani Austras istabā notiks dzejas pasākums ”Tikšanās ar dzejnieku”, kurā šoreiz viesos būs PPLA dalībniece, dzejniece Laura Andersone un Austrasbērns Jānis Rūcis, kurš izpildīs savas dziesmas ar L. Andersones dzeju. Vakars noslēgsies ar PPLA dalībnieku lasījumiem – klātesošie tiks iepazīstināti ar iepriekšējā gadā radītajiem darbiem. No plkst. 17.30 varēs klausīties Gundegas Rezevskas, Aijas Puzareles, Gunitas Lagzdiņas, Antras Siliņas, Ivetas Salgrāves, Sendas Treimanes u.c. autoru tekstus – dzeju un prozu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz