Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izliekas par invalīdiem un ubago

Izliekas par invalīdiem un ubago
Foto: liepajniekiem.lv
15.03.2019 09:24

liepajniekiem.lv

14.martā pie centrā patrulējošiem Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbiniekiem vērsās kāda persona, kura paskaidroja, ka pie Rožu laukuma ubagojot sieviete, kura, iespējams, izliekas par invalīdi, pastāstīja Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš.

”Ierodoties notikuma vietā, tika pamanītas vairākas sievietes ar kruķiem un vienādām invaliditātes pazīmēm,” viņš klāsta: ”Ieraugot Pašvaldības policijas darbiniekus, sievietes sāka steigties prom, katra savā virzienā. Uzrunājot vienu no sievietēm, tika konstatēts, ka viņa ir no Rumānijas.”

Piesaistot Valsts robežsardzes darbiniekus, tika konstatēts, ka uzrādītie Rumānijas personu dokumenti ir īsti: ”Pēc tam pārbaudītā sieviete devās prom ar taksometru, neizrādot nekādus kustības traucējumus, kaut gan pirms tam kliboja atbalstoties ar kruķi.”

”Vēlamies atgādināt Liepājas iedzīvotājiem un viesiem, ka šādas personas Liepājā ierodas ik pa laikam, taču pamanot to, ka cilvēki neiekrīt uz viņu viltus invaliditāti, ātri dodas uz nākošo pilsētu,” tā Pašvaldības policijas pārstāvis: ”Aicinām ikvienu neuzticēties šādu personu lūgumiem pēc finansiāla atbalsta un par šādiem ubagošanas mēģinājumiem lūgums nekavējoties informēt policijas darbiniekus zvanot uz tālruni 112 vai 63420269.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz