Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Aicina pirmizrādes

Kur aiziet: Aicina pirmizrādes
Foto: Publicitātes
12.04.2019 07:09

liepajniekiem.lv

13. aprīlī pulksten 18 Liepājas teātrī būs skatāma pirmizrāde Lauras Grozas-Ķiberes iestudējumam pēc Bernāra Marī Koltesa lugas “Roberto Zuko” ar Egonu Dombrovski titullomā. Režisore iestudējumam devusi žanrisko apzīmējumu – dažādas pieredzes. Viņš  nogalina bez iemesla, vienlaikus sapņojot par nostūri Āfrikā ar tik augstiem kalniem, ka tajos visu laiku snieg… Izbēdzis no visdrošākā cietuma, viņš satiek meiteni, kas viņā iemīlas. Taču šis nav mīlas stāsts, bet gan slepkavas ceļš uz brīvību un pašam pie sevis. “Stāsta centrā ir gan Zuko, gan sabiedrība, kas slīgst bailēs un ģenerē šausmas, bet ir absolūti pasīva, lai risinātu problēmas. Zuko sanāk aktīvi rīkoties, taču viņa rīcība diemžēl mēdz būt arī destruktīva, bet citādi viņš tā brīža apstākļos nespēj,” saka režisore.

Izrādē piedalās Kintija Stūre, Laura Jeruma, Mārtiņš Kalita, Kaspars Gods, Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Signe Dancīte, Gatis Maliks, Karīna Tatarinova un Kaspars Kārkliņš.

Scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, video mākslinieks – Artis Dzērve, gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers, kostīmus darinājusi māksliniece Jolanta Rimkute ir no Lietuvas. Teātris neiesaka iestudējumu skatītājiem, kas jaunāki par 14 gadiem.

14. aprīlī pulksten 15 Liepājas Latviešu biedrības nama kamerzālē skatāma režisores Laimas Žurginas dokumentālās filmas “Kaza kāpa debesīs” pirmizrāde Liepājā. Pirmizrādē būs arī tikšanās ar radošo grupu un filmā pieminētiem personāžiem, piemēram, Imantu Kalniņu. Filma vēsta par 20. gadsimta sešdesmitajiem gadiem, tās varoņus vieno bohēmiskā pulcēšanās vieta – neliela kafejnīca Rīgas vecpilsētā, tautā saukta par “Kazu”. Šī vieta apvīta leģendām, mītiem un humoristiskiem nostāstiem. Dokumentālās filmas varoņu skaitā ir tādi kultūras jomā atpazīstami cilvēki kā komponists Imants Kalniņš, dzejnieks Viktors Kalniņš jeb Viks, režisore Māra Ķimele, gleznotāja Maija Tabaka un daudzi citi, arī dzejnieks Uldis Bērziņš, kuram pieder dzejolis par “Kazu”, kas izmantots filmas nosaukumā.

Piektdien, 12.aprīlī

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” uzstāsies apvienība “Ackeemama”.

Sestdien, 13.aprīlī

No pulksten 9 pie koncertzāles “Lielais dzintars” aktīvos liepājniekus un pilsētas viesus vienos skrējienu seriāla Bigbank Skrien Latvija 9. sezonas 1. posms. 

Pulksten 12 tiks svinīgi atklāta jaunuzbūvētā LOC Tenisa halle, Liedaga ielā 5, Liepājā. Kā pasākuma īpašais viesis būs Latvijas pirmā tenisa rakete, liepājniece un šīs dienas jubilāre Anastasija Sevastova.
Pulksten 14 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē notiks tautas deju kolektīvu skates koncerts. Liepājas deju apriņķa tautas deju kolektīvu skates koncertā “No visas sirds un tā pa īstam” pulcēsies Liepājas pilsētas un Aizputes, Durbes, Grobiņas, Nīcas, Pāvilostas, Priekules, Rucavas un Vaiņodes novada tautas deju kolektīvi. Vairāk nekā 20 kolektīvu sniegumu skatītāji varēs vērot bez maksas. 

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 18 skatāms Romantiskais pavasara koncerts.

Liepājas Latviešu biedrības namā no pulksten 20 notiks Havajiešu ballīte kopā ar grupu “Zvaigžņu lietus”.

Bārā “7. līnija” viesus izklaidēs Noris&Co.

Svētdien, 14.aprīlī

Dāmu garderobju izpārdošanas tirdziņš “Andelemandele” no pulksten 11 viesosies Liepājas Latviešu biedrības namā.

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 19 notiks ansambļa “Melo M” maģiskā Radio tūre.

Liepājas Olimpiskajā centrā pulksten 15 “Uzlūdz kungi” koncertprogramma “Dzimtai zemei”.

Pirmdien, 15.aprīlī

Liepājas Olimpiskajā centrā pulksten 19 komēdija “Viņi melo labāk jeb randiņš ar 50 gramiem balzama”.

Otrdien, 16.aprīli

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 10 un 12 notiks koncerti “Varde par solisti”.

Trešdien, 17.aprīlī

Liepājas Olimpiskajā centrā pulksten 19 skatāma melodrāma “Viņas atklātības nakts”.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz