Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pagarina termiņu zemes nomai vēja parka veidošanai

Pagarina termiņu zemes nomai vēja parka veidošanai
Foto: Egons Zīverts
16.05.2019 15:45

liepajniekiem.lv

Par spīti opozīcijas iebildumiem, šodienas, 16.maija, Liepājas pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums pagarināt SIA ”Rapsoil” zemes nomas līguma par zemesgabala 4017 kvadrātmetru platībā Lībiešu ielā 37/53 iznomāšanu trīs vēja elektrostaciju būvniecībai termiņu uz 30 gadiem.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš atgādināja, ka jau 2009.gada 14.augustā starp Liepājas pilsētas pašvaldību un SIA ”Rapsoil” tika noslēgts zemes ilgtermiņa nomas līgums ar mērķi veikt vēja elektrostaciju būvniecību un komerciālās darbības veikšanu – elektroenerģijas ražošanu izmantojot vēja elektrostacijas.

”Tā kā zemes nomas līguma laikā tika ierosinātas Administratīvās lietas, kas apturēja līgumā paredzēto būvniecību, tika veikti grozījumi līgumā, paredzot būvniecības termiņa sākšanos no Administratīvās tiesas galīgā pozitīvā nolēmuma spēkā stāšanās dienas,” tā G.Ansiņš.

2019.gada 24.aprīlī Liepājas pilsētas pašvaldībā saņemta SIA ”Rapsoil”, kurā informēts, ka ar Augstākās tiesas Senāta rīcības sēdes 2019.gada 25.marta lēmumu lietā atteikts ierosināt kasācijas sūdzību, līdz ar to stājas spēkā Administratīvās apgabaltiesas 2018.gada 22.jūnija spriedums, ar kuru noraidīts pieteikums par SIA ”Rapsoil” izdotās Būvatļaujas atcelšanu.

Ņemot vērā, ka ilgstošā tiesvedības procesa dēļ projekta realizācija ir aizkavējusies, kā arī uzstādāmo iekārtu plānotais ekspluatācijas termiņš ir 30 gadi, kā arī termiņa pagarinājums nepieciešams saistībā ar finansējuma piesaisti SIA ”Rapsoil” plānotā ieguldījumu projektā, lūgts pagarināt nomas līguma darbības termiņu uz 30 gadiem.

Pašvaldība kā plusu uzskata apstākli, ka netiks izlietoti pašvaldības līdzekļi teritoriju uzturēšanai kārtībā, jo nomnieks nodrošinās iznomātās vietas un apkārtnes uzkopšanu. Un turpinās maksāt nekustamā īpašuma nodokli un nomas maksu 1800 eiro gadā (plus PVN).

Pret nomas termiņa pagarināšanu kategoriski iebilda opozīcijas deputāti. Pāvels Sereda uzsvēra, ka vēja ģeneratori var traucēt putnu ceļos. Ka tie var ietekmēt piemiņas vietu stabilitāti Šķēdes kāpās. Un jautāja, vai ir veikta Šķēdes iedzīvotāju aptauja un izpētīts cilvēku viedoklis par ieceri.

Uz to G.Ansiņš atbildēja, ka tiesvedības pamats bija tieši par ietekmi uz putniem. ”Bet, kas attiecas uz piemiņas vietām, šis aspekts projekta izstrādē ir ņemts vērā.”

Kaut arī visi četri opozīcijas deputāti balsoja ”pret”, lēmums Liepājas pilsētas domē tika pieņemts – zeme tiks iznomāta. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz