Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bērni atrod pneimatisko ieroci

Bērni atrod pneimatisko ieroci
Foto: liepajniekiem.lv
04.06.2019 12:39

liepajniekiem.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē divi zēni Liepājā, Nākotnes ielā, atraduši ierocim līdzīgu priekšmetu, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

”Labi, ka bērni ar ieroci nav sākuši spēlēties un to pētīt, bet gan piegājuši pie pirmā pretimnācēja un palūguši piezvanīt Valsts policijai, lai ieroci nodotu likumsargiem,” viņa stāsta.

Ierodoties Valsts policija amatpersonām, konstatēts, ka tā ir pneimatiskā pistole.

Zēni paskaidrojuši, ka atraduši pamestu somu, kur bija arī ierocis. Ņemot vērā to, ka viņiem bija izlādējies telefons, viņi palūguši pirmajam sastaptajam pieaugušajam piezvanīt policijai.

”Vēlamies uzslavēt zēnu rīcību šajā gadījumā – zinātkāre nav ņēmusi virsroku un tika pieņemts pareizs lēmums – informēt par atradumu Valsts policiju,” tā policijas pārstāve.

”Tāpat aicinām vecākus pārrunāt ar bērniem rīcību situācijās, kad tiek atrasti dažādi priekšmeti,” viņa turpina: ”Piemēram, ja sanāk atrast nesprāgušu munīciju, nekādā gadījumā tai netuvoties, bet gan zvanīt Valsts policijai.”

Šādos gadījumos policisti norobežo vietu un gaida ierodamies Nacionālo bruņoto spēku Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotu.

”Savukārt ja tiek pamanītas publiskā vietā atstātas mantas – ilgstoši, bez uzraudzības atstāts velosipēds, soma, atslēgas, telefons, maks, utt., aicinām informēt par atradumu Valsts policiju,” mudina policijas pārstāve.

Un atgādina, ka Valsts policijas mājaslapas sadaļā ”Atrastās mantas” pieejama informācija arī par dažādām mantām, kurām tiek skaidroti likumīgie īpašnieki: ”Arī šajā gadījumā aicinām atsaukties personu, kura ir pazaudējusi savu somu, kurā bija iekšā pneimatiskais ierocis.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz