Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ostas padziļināšanas darbi neaizkavēsies

Ostas padziļināšanas darbi neaizkavēsies
09.09.2009 07:03

Atslēgvārdi

23,6 miljonus latu vērtā Liepājas ostas akvatorijas un kuģu ceļu padziļināšanas projekta īstenošana tuvojas un, kā uzskata Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Guntars Krieviņš, pašlaik nav pamata bažām, ka ostas vēsturē vērienīgākās padziļināšanas darbi varētu aizkavēties.

Konkursā par ostas padziļināšanas projekta īstenošanu uzvarēja Beļģijas uzņēmums “Dredging International N.V.” Iepirkumu komisija izvēlējās kompāniju, kas piedāvā viszemāko cenu. Uzvarētājiem tā ir 22 364 969 lati bez pievienotās vērtības nodokļa. “Dredging International N.V.” pie mums strādāja jau 1999. gadā. Toreiz Liepājas ostu bija paredzēts padziļināt vidēji par 1,5 metriem, lai tā sasniegtu 11 metru dziļumu. Pavisam tika izsmelti 1 700 000 kubikmetru grunts, un šis projekts izmaksāja 8 miljonus ASV dolāru.

Bija plānots, ka līgumu ar projekta īstenotājiem SEZ pārvalde parakstīs mēneša laikā. 14. augustā LR Iepirkumu uzraudzības birojs saņēma “Josef Mobius Bau – Aktiengesellschalf” sūdzību par konkursa rezultātiem, taču pēc tam to atsauca.

G. Krieviņš uzsvēra, ka līdzīgas sūdzības Latvijā nav nekas neparasts. Tādas notiekot gandrīz vai pēc katra konkursa rezultātu izsludināšanas. Galvenais, lai process nebūtu jāsāk no gala, jo tas ir diezgan darbietilpīgs un prasa laiku. Kompānija “Dredging International N.V.” darbu apjomu solot izpildīt aptuveni gada laikā. Tas esot ātri un liepājniekus apmierinot. Pārvaldnieks atgādināja, ka kuģu ceļu un Brīvostas rajona akvatorijas padziļināšana tiks veikta no 12 līdz 12,5 metru dziļumam, bet Loču kanālā un Ziemas ostas rajonā padziļināšana sasniegs 7 metrus. Projekts paredz modernizēt arī Kuģu satiksmes vadības centru, kas ļaus nodrošināt pilnvērtīgu lieltonnāžas un tuvsatiksmes kuģu izmantošanu.

Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”

 

Vislielāko padziļinājumu projekts paredz Brīvostas rajonā, kas kļūs pieejams “Panamax” tipa lieltonnāžas kuģiem ar pilnu kravas apjomu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz