Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sesks: “Iespējams, reiz mums būs tāda fanu armija kā Tanakam”

Sesks: “Iespējams, reiz mums būs tāda fanu armija kā Tanakam”
Foto: M-Sport
05.08.2019 14:20

sportacentrs.com

Atslēgvārdi

No 1. līdz 4.augustam Somijā norisinājās JWRC ceturtais posms, ”Neste Rally Finland”. LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža piedzīvoja debiju pasaules ātrākajā un sarežģītākajā – 1000 ezeru un 1000 tramplīnu rallijā. 

Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots: ”Šajā rallijā izdevās parādīt, ka ar Andri spējam būt gana ātri, divu gadu pauze un uzreiz tik tehniski sarežģīts un ātrs rallijs. Kopvērtējumā rezultāts nav tāds kādu mēs paši vēlētos redzēt – neliela kļūda mums maksāja daudz. Ja neskatās uz kopvērtējumu, tad Somijas ralliju var salīdzināt ar makšķernieku stāstiem, kur noķerta neliela zivs, stāstot draugiem, ir kļuvusi krietni lielāka – izbaudīju, ātri un līkumoti ceļi, tramplīni, bet nebija tik sarežģīti kā visi baidīja. Noteikti vēlreiz gribu atgriezties šajos ceļos. Ļoti daudz Latvijas karogu un fanu, īpašs paldies tiem, kas cīnās, lai lielo karogu uzvilktu pāri ceļam – tā mūsu valsts kļūst vēl pamanāmāka visiem pasaules čempionāta skatītājiem kā klātienē, tā TV ekrānos. Iespējams, reiz mums būs tāda pat fanu armija kā Otam Tanakam no Igaunijas, kas arī šoreiz uzvarēja.”

Uldis Briedis, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas treneris: ”Aizvadītas ir ar mītiem apvītās sacensības un arī mūs sagaidīja negaidīts akmens, kas paslēpies zālē. Lielākais pārsteigums bija dziļās rises un akmeņi uz ceļiem, par kuriem pirms tam nerunāja neviens. Viena no atziņām – Somijas ceļiem ideāla vieta, kur trenēties Latvijā, ir Alsungas, Ēdoles ātrumposmi, kuri sastāv no elementiem, kādi atrodami Somijā. Mārtiņa cīņas gars un Andra motivācija lika sasparoties pēdējai dienai un atgūt pārliecību saviem spēkiem, pietuvojoties mazliet vairāk savam labākajam sniegumam. Tagad jāstrādā treniņos un jāturpina atgūt ticība saviem spēkiem un jāiet uz priekšu.”

”No Mārtiņa saņēmu zvanu tikai pagājušajā ceturtdienā, uz Somiju jāizbrauc svētdien, viens kopīgs treniņš sestdien, bet ilgi nedomāju un piekritu. Kurš gan negribētu izmēģināt savus spēkus Somijas WRC posmā, ar leģendām un stāstiem apvīts, par tramplīniem un tehniskiem ceļiem. Paldies Mārtiņam un komandai par doto iespēju un uzticēšanos! Vēlāk, protams, sāka parādīties satraukums, bet tad sev mēģināju šo faktu pasniegt kā kārtējo ralliju, lai mazinātu satraukumu! Pēc 2 gadu pauzes mums sadarbības atrašana nebija sarežģītākais, protams, bija nianses, bet tā ir pieslīpēšanās pēc ilgas pauzes. Somijas rallijs vienā vārdā – fantastisks!” stāsta rallija ekipāžas stūrmanis Andris Mālnieks.

JWRC sezonas noslēgums norisināsies no 3. līdz 6.oktobrim, Anglijā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz