Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Festivāla “Via Baltica” ietvaros izrādīs četras latviešu filmas

Festivāla “Via Baltica” ietvaros izrādīs četras latviešu filmas
Foto: Publicitātes
19.08.2019 13:20

liepajniekiem.lv

Jau trešo gadu festivālā ”Via Baltica” iekļauti arī jaunākā latviešu kino filmu seansi. Šogad festivāla programmā būs četras bezmaksas filmas par valsts neatkarībai nozīmīgām personībām un notikumiem: spēlfilma ”Paradīze ‘89”, dokumentālā filma par izcilo komponistu Mārtiņu Braunu, tikko pabeigtā Dzintras Gekas dokumentālā filma par neaizstājamo latviešu mākslas personību Ilmāru Blumbergu un dokumentālā filma ”Dubultā dzīve. Sekss un PSRS”, informē festivāla sabiedrisko attiecību koordinatore Anna Paula Pujēna.

Filmu programmu sāksies ceturtdien, 22.augustā, pulksten 17 ar dokumentālo filmu ”Kamēr tu šo dzīvi spēlē” (2018) par daudzu neatkarības atgūšanas laikam nozīmīgu un populāru dziesmu autoru Mārtiņu Braunu. Pēc šīs filmas, pulksten 19, būs skatāma filma ”Ilmārs Blumbergs” (2019), kas maijā piedzīvoja savu pirmizrādi. 

Nākamajā ceturtdienā, 29.augustā, pulksten 17 filmu programma turpināsies ar skatītāju mīlēto spēlfilmu visai ģimenei ”Paradīze ‘89” (2018) – par četru meiteņu vasaras brīvdienām laikā, kad televīzijā sludina ārkārtas stāvokli valstī un notiek ”Baltijas ceļš”. 

Filmu programma noslēgsies 29.augustā pulksten 19 ar Latvijas, Francijas un Ukrainas kopražojuma filmu ”Dubultā dzīve. Sekss un PSRS” (2018). Kā stāsta filmas autore, režisore Ināra Kolmane, Padomju Savienībā seksa tēma pamatā bija aizliegta, jo sekss kā personiskās brīvības izpausme bija viens no valdošā totalitārisma slēptajiem ienaidniekiem. Protams, bērni dzima, taču sekss praktiski bija pasludināts par ”neesošu”. Drīkstēja mīlēt tikai vadoni un partiju. Filma ir stāsts par antiseksuālu eksperimentu, kurš par spīti savai varenībai un plašumam, kam tika pakļauta viena piektdaļa visas pasaules sauszemes teritorijas, cieta krahu, tādējādi pierādot, ka neviena diktatūra, neviena politiskā iekārta nespēj aizliegt mīlēt.

Seansi notiks 22. un 29.augustā pulksten 17 un 19 Liepājas ”Jauniešu mājā”. Ieeja ir bez maksas, bet ierobežotā vietu skaita dēļ, interesenti ir aicināti izņemt bezmaksas ieejas kartes ”Jauniešu mājā”, Kungu ielā 24 (ieeja no Bāriņu ielas). 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz