Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Florbola klubam “Kurši/Ekovalis” teicami panākumi pārbaudes spēlēs

Florbola klubam “Kurši/Ekovalis” teicami panākumi pārbaudes spēlēs
Foto: Ģirts Gertsons
05.09.2019 07:02

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Nākamajā nedēļā sāksies Latvijas florbola virslīgas 27. sezona, pirms kuras sākuma pārbaudes mačos sekmīgi ir spēlējuši šovasar pastiprinātā Liepājas vienība “Kurši/Ekovalis”. Aizvadītajās brīvdienās kurši pārbaudes spēlē viesos ar 5:4 uzvarēja “Irlavu”, bet pēc tam savā laukumā ar 13:4 sagrāva Talsu vienību. Vēl nedēļu iepriekš mūsējo divi sastāvi izcīnīja 2. un 4. vietu tradicionālā pirmssezonas turnīra “Latvian Open” spēcīgākajā grupā.

Sastāvs

Šovasar no Lielvārdes uz Liepāju ir pārcēlies viens no iepriekšējo sezonu virslīgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Toms Akmeņlauks, bet viņš nav vienīgais mūsējo papildinājums.

No pirmās līgas Grobiņas vienības Liepājas virslīgas komandā ir atgriezies aizsargs Kārlis Pupils, bet cits šīs pozīcijas spēlētājs Oskars Bergmanis mūsējo sastāvā atgriezās pēc divām Talsos pavadītām sezonām.

Tagad “Kuršu/Ekovaļa” dienaskārtībā ir Normunda Krūmiņa piesaistīšana. Liepājnieki šo “Lekringa” un Latvijas izlases vārtsargu jau esot pieteikuši dalībai virslīgā, bet vēl jāatrisina ar dzīvošanu un darbu saistītie jautājumi, lai kurši iegūtu lielāku stabilitāti komandas pēdējā līnijā.

Pozitīvi vērtējams tas, ka gandrīz neviens spēlētājs komandu nav pametis. Izņēmums ir Kristaps Ošs-Ervics, kurš atveseļojas pēc sarežģītas aklās zarnas operācijas. Viņš virslīgas pirmajā aplī noteikti nespēlēšot, stāsta kuršu galvenais treneris Mārtiņš Krūms.

Meklēja saiknes

“Latvian Open” turnīru Valmierā un Kocēnos katrs no kuršu sastāviem aizvadīja ar divām maiņām un diviem vārtsargiem.

Liepājniekiem svarīgākais bijis spēļu skaits, bet tas gāja roku rokā ar maču rezultātiem. “Pirmā komanda izskatījās teicami. Uzvarējām visās spēlēs, izņemot zaudējumus grupas spēlē un finālā pret “Valmieru”, kas spēlēja ļoti labi. Mums bija svarīgi atrast saiknes laukumā un pieslīpēt taktiskās nianses. Domāju, ka izcīnītā 2. vieta ir diezgan labs panākums.

Turnīra finālā zaudējām, lai gan pirmajās piecās minūtēs mēs kādas četras reizes trāpījām pa pretinieku vārtu stabiem. Nebija realizācijas, ko es skaidroju ar to, ka vēl nebijām daudz strādājuši ar nūjām.

Fiziski izskatījāmies ļoti labi, bet turnīrā bija pa divām, trim spēlēm dienā, savukārt “Valmiera” ar trim virknējumiem vienmērīgāk sadalīja spēkus. Otro komandu pieteicām elites turnīram, jo gribējām spēlēt pret tiem pašiem pretiniekiem, ar ko tiksimies regulārajā sezonā – Ogres un Bauskas komandām. Tas ir labs rādītājs, ka mēs ar otro sastāvu varam uzvarēt šīs komandas,” komentē Mārtiņš Krūms.

Kvantitāte un kvalitāte

Uz pārbaudes spēli Irlavā liepājnieki devās ar četrām maiņām, no kurām viena katru periodu palika rezervē, stāsta Krūms: “Vienā maiņā galvenokārt bija spēlētāji, kuri joprojām vairāk ir kandidāti uz vietu sastāvā. Spēlētājiem bija dažādi uzdevumi, pievērsām uzmanību taktikai. Jaunajā sezonā spēlēsim pragmatiskāk, vairs nedarbosimies tik augstu, vairāk domāsim par aizsardzību. Pēc “Latvian Open” izkristalizējās [vadošo maiņu] spēlētāji. Jau mačā pret Talsu komandu vairāku spēlētāju nebija pieteikumā.”

Lietojot futbola terminoloģiju, M. Krūms abas mūsējo pēdējās spēles pret Ziemeļkurzemes komandām sauc par pavasarīgām: “Pret “Irlavu” vēl nesanāca visas taktiskās nianses uzbrukumā. Ar aizsardzību bija mazliet labāk. Ar katru spēli aizvien labāk laukumā izskatās Toms Akmeņlauks un kopumā pirmā maiņa, kurā spēlē Freimanis, Polis, Akmeņlauks, Kostusevs un Puķīte. Šosezon mūsu sastāvs ir ne tikai ļoti kvantitatīvs, bet arī kvalitatīvs.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz