Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Melo par zīdaiņa nāvi Liepājā; policija aicina neuzķerties uz viltus ziņas

Melo par zīdaiņa nāvi Liepājā; policija aicina neuzķerties uz viltus ziņas
Foto: Soumil Kumar
12.12.2019 14:32

liepajniekiem.lv

11.decembra vakarā kādā interneta vietnē parādījās ziņa, ka Liepājā, Brīvostas ielā, dzīvoklī atrastas nepilnus trīs mēnešus vecas meitenītes līķis. Ar šo informāciju sociālajos tīklos dalījušies jau vairāk nekā 5000 cilvēku. Taču, kā noskaidrojām policijā, šī informācija nav patiesa.

Viltus ziņā teikts, ka mirušais zīdainis pirms nedēļas pamests mājās aiz slēgtām durvīm, bet vecāki devušies darba meklējumos uz ārzemēm. Par ko policiju informējuši vietējie iedzīvotāji.

Analizējot šo ziņu Valsts policija norāda, ka tās autori par pamatu stāstam, visdrīzāk, ņēmuši līdzīgu gadījumu Klaipēdā, kur nesen atrasts miris bērns sadalīšanās stadijā un saistībā ar notikušo Lietuvas policija meklēšanā izsludināja bērna māti un dzīvesbiedri, izplatot viņu fotogrāfijas plašsaziņas līdzekļos. Vēlāk policija meklēšanā esošās personas aizturēja.

“Savukārt minētā portālā, kas reģistrēts ar “LV” domēnu, izmantota šīs Lietuvas policijas meklēšanā izsludinātās sievietes fotogrāfija. Līdz ar to nav pamata uzskatīt, ka Latvijā šāds gadījums ir noticis. Satraucoši, ka sociālajā tīklā “Facebook” šo ziņu ir pārpublicējuši vairāki tūkstoši cilvēku, neizvērtējot informācijas patiesumu, tādējādi popularizējot attiecīgo portālu un tā uzturētāju peļņu,” norāda policija.

Portāls liepajniekiem.lv, papētot minēto interneta vietni, noskaidroja, ka tās redakcijas darbinieki nav reālas personas, par to liecina viņu fotogrāfijas, kas zagtas internetā. Turklāt arī norādītās redakcijas tālrunis vakar nebija sazvanāms. Tāpat jāatzīmē, ka Brīvostas ielā nemaz nav dzīvojamo māju.

 

 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz