Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieku klans mērķē uz LBS vadīšanu

Liepājnieku klans mērķē uz LBS vadīšanu
Anete Jēkabsone-Žogota preses konferencē iepazīstināja ar savu provizorisko Ministru kabinetu, kurā premjera amats ir atvēlēts Liepājas basketbola kluba valdes priekšsēdētājam un Latvijas izlases ģenerālmenedžerim Artūram Štālbergam. (Foto: Edijs Pālens/LETA)
15.01.2020 07:00

Andris Sudmalis

"Kurzemes Vārds"

Vakar, tieši nedēļu pirms Latvijas Basketbola savienības prezidenta vēlēšanām, savu komandu prezentēja viena no šī amata kandidātēm Anete Jēkabsone-Žogota. Liepājas basketbola kādreizējās zvaigznes Andra Jēkabsona meita organizācijas ģenerālsekretāra amatā redz Liepājas grozabumbas kluba valdes priekšsēdētāju, bet vietu valdē – no Liepājas nākušajam Jānim Šipkēvicam senioram.

Ja Anete Jēkabsone-Žogota uzvarēs LBS prezidenta vēlēšanās, bez viņas organizācijas valdē būs arī Jānis Šipkēvics, Raimonds Elbakjans, Mārtiņš Dambergs un trīs lielāko pašmāju klubu – “TTT Rīga”, “VEF Rīga” un “Ventspils” – pārstāvji.

Kādreizējā Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere A. Jēkabsone-Žogota savā priekšvēlēšanu kampaņā uzsver mārketinga lomu mūsdienu sportā: “Liksim lielu lomu uz mārketingu, mums jau ir noteikti cilvēki padomā. Šobrīd nebūtu korekti no manas puses komentēt, kuri būtu tie cilvēki, kas ietu prom vai nāktu vietā. Tagad koncentrējos tikai uz to, lai uzvarētu. Svarīgi ir tas, lai federācijā būtu profesionāļi katrā jomā. Mums komandā ir tādi cilvēki. Cilvēkiem, kuri strādā pilnu darba dienu, ir jāsaņem atalgojums. Kā prezidente vēlētos būt iekšā pilnībā un palīdzēt ar savu pieredzi. Ja šobrīd gandrīz visu darba apjomu veic Edgars Šneps, tad es gribētu to sadalīt ar Artūru Štālbergu,” LBS prezidentes amata kandidātes Jēkabsones-Žogotas sacīto citē ziņu aģentūra LETA.

Viņas uzvaras gadījumā izmaiņas varētu notikt arī LBS struktūrās. Jēkabsones-Žogotas piedāvātais ģenerālsekretāra amata kandidāts ir Štālbergs, kurš šobrīd ir Latvijas vīriešu izlases ģenerālmenedžeris. Ja Jēkabsone-Žogota uzvarēs vēlēšanās, Štālberga amatu pārņemtu Kristaps Janičenoks.

Liepājnieks atsauca atmiņā pirms vairākiem gadiem sacīto: “Gribu atgādināt tos vārdus, ko teicu 2013. gada basketbola balvas apsniegšanas laikā, – man ir sapnis, ka kādreiz atkal būsim Eiropas čempioni. Šodien tas ir iespējams tikai ar spēcīgu un vienotu komandu. Anetes veidotajai komandai ir pa spēkam sasniegt šādus mērķus un realizēt savu programmu, kuras izstrādē tika ņemts vērā arī LBS biedru redzējums. Programmā akcentējām vairākas lietas – treneru izglītību, izaugsmi un viņu atbalstu, jaunatnes basketbola līgas sakārtošanu, jaunatnes izlases, tāpat neaizmirstot arī 3×3 basketbolu un arī seniorus.”

Viņaprāt, sāpīga tēma ir jaunatnes treneru atalgojums: “Jūtu, ka treneru atalgojums pie ieguldītā darba nav atbilstošs. Likmes paliek tās pašas, bet plūsmas nāk klāt. Piemēram, Liepājā tiek piesaistīta arī privātā nauda. Mūsu programmā ir punkts, ka jāatrod risinājums atalgojuma jautājumā.”

“Ir jāpalielina izlašu ģenerālmenedžeru pilnvaras, lai viņi var kontrolēt visu sistēmu. Tāpat jābūt komunikācijai ar spēlētājiem un viņu vecākiem. Ir daudzi apstākļi, kas veido patriotismu. Ir jādara viss, lai basketbolisti jau no mazotnes saprastu, ka LBS interesē viņu attīstība un nākotne,” uzsvēra Štālbergs.

Jānis Šipkēvics domā, ka medijiem jāpalīdz basketbolam piecelties no stagnācijas stāvokļa: “Šībrīža LBS vadībai piedāvājām informatīvo palīdzību, taču LBS to ignorēja un mūsu idejas izmantoja bez atļaujas. Ir jābūt šīm pārmaiņām. Kas var būt labāks par mūsu basketbola Žannu d’Arku, ja ne Anete? Sasniegt WNBA čempiones titulu – tādas uzvaras uz paplātes nepienes.”

Jēkabsones-Žogotas kandidatūru atbalsta basketbola klubi “VEF Rīga”, “Ventspils”, “Jelgava”, “Saldus”, biedrības “Streetbasket”, “Profesionālā basketbola skola “VEF Rīga””, “Basketbola klubs “Vecmeistari””, “Mūsu darbs mieram”, “Jaunā sieviešu basketbola līga” (Dimantu akadēmija), “Basketbola klubs “Jēkabpils””, “RTU sports”, kā arī Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola, Bauskas rajona Bērnu un jaunatnes sporta skola, “Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija”, Liepājas Sporta spēļu skola, Krāslavas Sporta skola, Rīgas Stradiņa universitātes sporta klubs.

Ja A. Jēkabsoni-Žogotu atbalsta nosacītais Liepājas un Kurzemes klans, tad cits amata kandidāts, bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis varot rēķināties ar Bertānu ģimenes un Vidzemes basketbola organizāciju aizmuguri. Uz LBS prezidenta amatu kandidē arī Kaspars Cipruss.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz