Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pēc asaru gāzes noplūdes Liepājas tiesā aicina gādāt par tiesu drošību

Pēc asaru gāzes noplūdes Liepājas tiesā aicina gādāt par tiesu drošību
14.01.2010 13:00

Atslēgvārdi

Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrība pēc, iespējams, asaru gāzes noplūdes Liepājas administratīvajā tiesā aicina tieslietu ministru Mareku Segliņu (TP) pievērst uzmanību drošībai tiesu ēkās, kas pašlaik esot kritiska.

Biedrība norāda, ka tiesnešu, tiesu darbinieku un apmeklētāju drošības jautājums administratīvajās tiesās atstāts pa daļai novārtā. Administratīvajās tiesās līdz šim ieviestie drošības pasākumi neatbilst likumos noteiktajām minimālajām prasībām u “faktiski drošības situācija ir kritiska”.

Tāpēc biedrība trešdien aicinājusi tieslietu ministru steidzami veikt drošības sistēmu auditu administratīvajās tiesās un paaugstināt drošības pasākumus, lai aizsargātu tiesnešu, tiesas darbinieku un tiesas apmeklētāju dzīvību un veselību.

Aicinājums tapis pēc notikuma Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu namā, kur šīs nedēļas sākumā izplūda nenoskaidrota kairinoša viela. Tās dēļ tika pārtraukts tiesas darbs. Viens no notikuma vietā strādājošajiem ugunsdzēsējiem tika ievietots slimnīcā, bet tiesneši un tiesas darbinieki arī nākamajā dienā jutās slikti un bija spiesti meklēt ārsta palīdzību.

Liepājas tiesas nams arī šobrīd ir slēgts, norāda biedrība.

Jau vēstīts, ka pirmdien no Administratīvās rajona tiesas ēkas Liepājā tika evakuēti apmeklētāji un darbinieki, jo tiesas ēkā, iespējams, izpūsta asaru gāze. Policija par notikušo uzsākusi kriminālprocesu.

delfi.lv

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz