Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par piketēšanu pie Brīvības pieminekļa aiztur vairākas personas

Par piketēšanu pie Brīvības pieminekļa aiztur vairākas personas
Foto: riga.lv
01.05.2020 13:27

LETA

Atslēgvārdi

Par Covid-19 pandēmijas laikā noteikto ierobežojumu neievērošanu piektdien pie Brīvības pieminekļa aizturētas vairākas personas, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Personas aizturētas par ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpšanu un nepakļaušanos Valsts policijas darbinieku prasībām.

Personas ir nogādātas policijas iecirkņos. Par notikušo sāktas administratīvās lietvedības, stāstīja Gžibovska.

Latvijas Radio vēsta, ka aizturēti ir organizācijas “Tautas varas fronte” dalībnieki, kuri pie Brīvības pieminekļa rīkoja piketu pret valdības izsludināto ārkārtas stāvokli.

Sākotnēji kāds organizācijas dalībnieks uzrunājis sanākušos, kuri ievēroja divu metru distanci, tomēr policijas uzmanību sanākušie izpelnījušies, kad kāds organizācijas dalībnieks izvilka līdzi paņemto plakātu. Ārkārtas situācijas laikā ir aizliegti piketi, protesti un cita veida pulcēšanās, tādējādi sanākušie pārkāpa ārkārtas situācijas laikā noteiktos ierobežojumus.

Policija aizturēja plakāta turētāju, tikmēr citi sanākušie dziedāja valsts himnu, bet vēl kāds “Tautas varas frontes” vestē tērpies cilvēks nogūlās priekšā policijas auto. Kārtības sargi policijas automašīnā nogādāja arī šo personu, vēstīja Latvijas Radio.

Organizācijas pārstāvji norādījuši, ka kopumā aizturētas trīs personas. Tās “Facebook” profilā norādīts, ka starp tām ir arī organizācijas izveides iniciatori Valentīns Jeremejevs, kurš esot aizvest uz slimnīcu, un Roberts Raimo.

Organizācijas mājaslapā norādīts, ka tās mērķis ir “rīkot nevardarbīgas tautas akcijas, kamēr vara ieklausīsies tautas vajadzībās un tās sāks īstenot”, “iet līdz galam, kamēr netiek realizētas visas mūsu prasības” un citi. Tā kritizē pie varas esošos politiķus, to lēmumus un arī vēlēšanu kārtību, apgalvojot, ka esošās varas vairākums tautu vēloties “apzagt un paverdzināt”.

Šobrīd piketētāji ir jau atbrīvoti, viņiem  draud līdz  2000 eiro liels sods.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz