Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Stacijas laukumā top pamats strūklakai

Stacijas laukumā top pamats strūklakai
11.05.2010 07:09

Atslēgvārdi

Liepājas stacijas laukumā firma “BIG Grupa” betonē pamatus un sūkņu un ūdens pārplūdes šahtu, lai tur, kur pirms gadiem sešdesmit slējās Staļina piemineklis, tagad ierīkotu strūklaku.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Edvīns Guzikats pastāstīja, ka darbus pēc bargās un ilgās ziemas traucējis augstais gruntsūdens līmenis – šahta bija jāizbetonē trīs metrus dziļi zemē. Betonēšana jāpaveic līdz 24. maijam, tad kopā ar otru apakšuzņēmēju uzņēmumu “Latinvest” sāks uzstādīt strūklakas aprīkojumu, kura, pēc E Guzikata vārdiem, “būs skaista, Liepājā vēl nebijusi”.

Vēl laukumā taps nojumes autobusu gaidītājiem, taksometru gaidītājiem, tiks arī labiekārtotas tramvaja pieturas. “Nojumes būs ļoti vienkāršas formas, bet kvalitatīvas, sagaidām, ka tām jābūt labā līmenī arī kā dizaina objektam” sacīja akciju sabiedrības “UPB” arhitekte Guna Pīlēna. Stacijas laukuma rekonstrukcijas projekta autora – “UPB” – pārstāvji vakar laukumā vērtēja rekonstrukcijas norisi. Ziema darbus ir aizkavējusi, atzina “UPB” projektēšanas biroja vadītāja Ināra Tabūne. Viņa un G. Pīlēna atzina, ka sagaidot labāku kvalitāti.   

Stacijas laukuma pārbūves ģenerāluzņēmējs ir SIA “Ceļu, tiltu būvnieks”. Paredzēts, ka rekonstrukcija, kurā tiks izlietoti apmēram 550 tūkstoši latu, jāpabeidz līdz jūnija beigām. Projektu finansē galvenokārt par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

Nora Driķe,
“Kurzemes Vārds”

Priekšdarbus stacijas laukuma strūklakas būvei veic SIA “Big grupa”. Attēlā – SIA “Big grupa” darbinieki tēvs un dēls Ivans un Andrejs Sokolovi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz