Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sīkie zaglēni tracina mazdārziņu saimniekus

Sīkie zaglēni tracina mazdārziņu saimniekus
10.06.2010 15:20

Atslēgvārdi

Mazdārziņu saimniekus ir apsēduši sīkie zaglēni. Tie nes prom gan dažādas kaut cik noderīgas lietas, gan pievāc ražu. Kārtības sargi atzīst, ka noķert šos zaglēnus ir grūti.

Bez tam mazdārziņu saimnieki savus īpašumus nomaļās vietās atstāj nepieskatītus uz ilgu laiku.

Šķēdes mazdārziņu kooperatīvs uzskatāms par bezmaz atsevišķu rajonu vai republiku. Jo cilvēki no Liepājas bieži vien tur pārceļas uz dzīvi pavisam. Tā pirms pieciem gadiem izdarījusi arī Zinaīda. Ar zagļiem gan esot lielas problēmas. Paldies Dievam, ka viņai pašai nav. Tik nekaunīgi zagļi vēl neesot, ka līstu sētās, kur saimnieki dzīvo. Taču pārējiem, kuri dārza mājiņas izmanto tikai vasarā, nav glābiņa. “Pagājušajā mēnesī apzaga vienu saimnieku, kas būvēja māju. Visus instrumentus pievāca. Taču zagli it kā esot noķēruši, jo kāds pamanījis un iegaumējis zagļa mašīnu,” stāsta Zinaīda. Taču pretī esošās vasarnīcas saimniekiem tie skādi nodarot nemitīgi.

Sarunai piebiedrojas arī vasarnīcas saimniece Aleksandra. “Katru gadu uzlauž durvis, apzog un visu izdemolē. Un neviens neko tiem nevar padarīt,” viņa saka. Aleksandra gan atzīst, ka gandrīz visu ziemu atstāj savu īpašumu bez pieskatīšanas. Taču vēl pirms diviem gadiem esot bijis miers un aizslēgtās durvīs neviens nav lauzies. Bet nu iztikas meklējumos zagļi kļuvuši drošāki. “Interesantākais, ka tie neņem noderīgas mantas, bet gan visur apgriež vadus.”  Tāpat zagļi pievāc bļodas, toverus, nažus, dakšiņas. Šķēdes iemītnieces uzskata, ka galvenie vaininieki ir nestrādājoši un ar alkoholu draugos esoši vīrieši.

Viņas arī zina, kur dzīvo dažs labs no tiem, kuri zog. Viena ģimenīte esot turpat netālajā 11. ielā. Kaut kāda radiniece esot viņus tur ielaidusi, un viņi tur mitinās un dzer gan vasarā, gan ziemā. “Kurzemes Vārds”  devās arī pie šī Sergeja, lai noskaidrotu, ko viņš pats saka par šīm aizdomām. Taču nekāda nopietna saruna neiznāca. Ja vēl viņa sieviete sākumā mēģināja kaut ko pastāstīt, tad tūlīt pat no būdas iznesās Sergejs pats. Nikns kā velns. Un nokvēpušu seju. Varbūt no vadu dedzināšanas?

“Kādas problēmas ir Šķēdē, tādas pašas ir arī Cimdeniekos un citos mazdārziņos. Diemžēl noķert zagļus tiešām ir grūti,”  atzīst Grobiņas Policijas iecirkņa inspektors Mārtiņš Svars. Zagļu tvarstīšanu tagad sarežģījis arī tas, ka ir samazināts gan degvielas limits, gan dienesta automašīnu skaits. Reizēm mazdārziņu apzadzējus izdodoties notvert. Un vislabāk tas izdodas, kad palīdz paši dārziņu saimnieki, kuri iegaumē automašīnas numuru vai cilvēku pazīmes. Un ne vienmēr pa mazdārziņirm siro bezpajumtnieki un dzērāji. N. Svara praksē bijis gadījums, kad vainīgie izrādījušies strādnieki, kuri būvēja žogu ap lidostu, bet savas pusdienas papildināja, nolasot dārzeņus no tuvumā esošajām dobēm.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 10. jūnija numurā.

 

Šī ir niknā Sergeja būda Šķēdes mazdārziņu 11. Ielā. Ienākt sētā viņš nevienam neļauj, jo tad kliedz: “Von, von!”  Diez kas viņam būtu slēpjams?

 

Saimnieki nevar būt droši par to, ka pašu izaudzēto ražu viņiem izdosies arī novākt.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz