Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Seši autovadītāji pieķerti pārkāpjam ātrumu par vairāk nekā 40 km/h

Seši autovadītāji pieķerti pārkāpjam ātrumu par vairāk nekā 40 km/h
Foto: Ruslans Šuļga
28.08.2020 11:12

liepajniekiem.lv

Šonedēļ Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Kurzemes reģionā ir pieķēruši vairākus ātrumpārkāpējus. Seši no tiem atļauto braukšanas ātrumu ārpus apdzīvotas vietas pārsniedza vairāk par 40 kilometriem stundā.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

24.augustā ap pulksten 19:00 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas patrulējot Grobiņas novadā, apturēja transportlīdzekli ”BMW”, kuras vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar 90 kilometriem stundā, pārvietojās ar 142 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 52 kilometriem stundā.

25.augustā ap pulksten 17:00 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas patrulējot Saldus novadā, Zirņu pagastā, apturēja automašīnu ”Volkswagen”, kuras vadītāja vietā, kur atļauts pārvietoties ar 90 kilometriem stundā, brauca ar 131 kilometru stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 41 kilometru stundā.

26.augustā ap pulksten 22:00 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas patrulējot Ventspils novadā, Užavas pagastā, apturēja automašīnu ”Peugeot”, kuras vadītājs vietā, kur atļauts pavietoties ar 90 kilometriem stundā, traucās ar 141 kilometru stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 51 kilometru stundā.

26.augustā ap pulksten 15:15 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas patrulējot Kuldīgas novadā apturēja automašīnu ”Opel”, kuras vadītājs ceļa zīmes “Maksimālā ātruma ierobežojums” darbības zonā pie atļautā braukšanas ātruma 70 kilometri stundā brauca ar ātrumu 112 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 42 kilometriem stundā.

26.augustā ap pulksten 15:20 Saldus novadā, Zirņu pagastā uz autoceļa A9 tika apturēta automašīna ”Land Rover”, kuras vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar 90 kilometriem stundā, brauca ar 138 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 48 kilometriem stundā.

Savukārt vakar, 27.augustā ap pulksten 08:10 Ventspils novadā, Jūrkalnes pagastā uz autoceļa P-111 tika apturēta automašīna ”Audi”, kuras vadītājs vietā, kur atļauties pārvietoties ar braukšanas ātrumu 70 kilometri stundā, pārvietojās ar 120 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 50 kilometriem stundā.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 41 kilometra stundā līdz 50 kilometriem stundā, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 160 līdz 220 eiro. Savukārt par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 240 līdz 320 eiro apmērā un tiesību izmantošanas aizliegumu uz 3 mēnešiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz