Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Hobijs rada harmoniju ar sevi

Hobijs rada harmoniju ar sevi
06.08.2010 10:34

Liene Andersone

Atslēgvārdi

Agnese Blumberga pēc savas darba dienas beigām dodas uz mājām, kur viņu sagaida ģimene – vīrs un divgadīgais dēliņš.

Vakara un nakts stundās Agnese un viņas vīrs velta laiku saviem hobijiem: vīrs Uldis nodarbojas ar muzicēšanu, bet Agnese, kurai vienmēr patikuši rokdarbi, veido kartiņas, aploksnes un rotas. Ieraugot Agneses darbus fotogrāfijās, jau vien aizraujas elpa.

Pirmā kartiņa – dāvana draudzenei kāzās

Pērn vasarā Agnese domāja, ka grib izpausties radoši. Jau skolas gados viņai paticis izpausties un pierādīt savas radošās prasmes. “Man ļoti patīk tamborēt, adīt un šūt, arī visādi smalkie roku darbiņi, kas prasa milzumdaudz pacietības. Gribēju darīt kaut ko tādu, ko nedara neviens cits,” par rotu, aplokšņu un kartiņu veidošanas hobija pirmsākumiem, kas savā veidā jau kļuvis par nelielu piepelnīšanos, stāsta Agnese. Viņa kādu dienu ārzemju interneta lapās nejuaši atradusi kartiņu fotoattēlus, kas veidotas interesantā tehnikā. “Neko tādu līdz šim nebiju redzējusi. Latvijas interneta lapās neko līdzīgu neatradu un pamazām sapratu, ka tas ir tieši tas, ko vēlos darīt,” turpina Agnese. Latvijā darba rīki neesot nopērkami, izlēmusi, ka pašai jāizgatavo kas līdzīgs. “Tā nu tapa pirmā kartiņa, kā eksperiments, draudzenei uz kāzām. Parādīju arī saviem tuviniekiem – viņi bija pārsteigti,” atklāj Agnese, kurai nākamās kartiņas tapušas uz Ziemassvētku laiku. “Tās nonāca tirgošanā vienā Vecrīgas veikaliņā un tepat Liepājā – Tūrisma informācijas birojā. Šopavasar manis veidotās naudas aploksnes aizceļoja uz Klaipēdu un Mažeiķiem, kur tās izpirka acumirklī!” priecājas māksliniece.

Rotas Agnese sākusi veidot šopavasar. “Vienmēr esmu to gribējusi darīt, jo galva pilna idejām. Visu atradu internetā, jo maksāt par kursiem būtu lieka naudas izšķiešana.”

Katrā darba ieliek pozitīvas emocijas

Katra darbiņa gatavošanas ilgums ir ļoti atšķirīgs. Kartiņu un naudas aplokšņu veidošana prasot 30 līdz 60 minūšu darba. “Cilvēks pats var novērtēt to, kāds darbs ir ieguldīts, un mana nostāja ir tāda, ka to, ko var izgatavot pats, to daru, nevis pērku pa naudu jau kaut ko sagatavotu. Tā tad jau vairs nav nekāda māksla,” domā Agnese. “Idejas darbiem rodas pašas no sevis,tā Agnese par idejām, kas noved pie interesanta rezultāta. “Vienmēr pirms veidošanas klientam pajautāju – kam tiks dāvināta, kādos svētkos, kāda gaume, kas patīk, lai varu izveidot savus darbiņus pēc kādas noteiktas tematikas. Dažreiz kopā ar klientu izvēlamies materiālus, formas, lai nonāktu pie vēlamā rezultāta,” tapšanas periodu apraksta Agnese, kura, veidojot katru darbu, domā par cilvēku, kam viņas rokudarbs tiks dāvināts. “Katrā savā darbiņā ielieku visas pozitīvās emocijas, domas un enerģiju, lai arī līdz dāvinātājam un dāvanas saņēmējam tās nonāktu.”

Agnese materiālus saviem roku darbiem pērk Latvijā, tepat Liepājā un arī interneta veikalos. “Jāatzīst, ka Liepājā ar izejmateriālu klāstu ir tā pašvaki, tādēļ papīru iegādājos Rīgā,

kur no paraugiem var izvēlēties visdažādākos papīrus, ko Liepājā vēl nevienā kancelejas preču veikalā neesmu redzējusi,” tā par materiālu iegādi Agnese.

Idejas neļauj apstāties

Azzy Fashion ir visu manu darbu kopums, ko esmu saražojusi, un ar tādu nosaukumu tapa arī mājas lapa un interneta veikals “Azzyfashion.1w.lv”,” par savu darbu reklamēšanu un iespēju iegādāties Agneses darbus stāsta pati māksliniece. Katram esot iespēja sazināties ar Agnesi un kopīgi veikt kādu oriģinālāku pasūtījumu, kas nav atrodams jau sagatavotos paraugos, kā arī kopīgi veikt kādu traku, unikālu ideju, kas klientam ienākusi prātā.

Agnese pavisam drīz nāks klajā ar elegantiem kāzu ielūgumiem. “Runājot par tālāku nākotni, mani plāni ir lieli un ceru, ka kādreiz dzīvē tie īstenosies. Nedomāju palikt tik pie kartiņu un rotu gatavošanas vien. Dzīve iet uz priekšu un visam ir jāattīstās arvien plašāk. Ceru, ka nupat mans mazais iesāktais bizness, kas izveidojies no hobija vēlāk taps par lielāka biznesa sastāvdaļu,” optimistiska un azartiska ir Agnese, kura savu hobiju uzskata par savām zālēm – tās ļaujot Agnesei uzturēt sevi pie dzīvības. “Ir brīži, kad ir nogurums, ne īpaši labs garastāvoklis, tad tik uztaisu kādu darbiņu – enerģija atgriežas manī. Skaistu lietu radīšanas prieks manī atstāj lielu pozitīvu enerģiju. Par to es esmu pateicīga dažiem cilvēkiem, kas mani neapzināti ir noveduši līdz tam, ka ir bijis jāsāk meklēt sev papildus nodarbošanos, kas manī rada harmoniju ar sevi,” tā Agnese.

 

Agnese savu mākslas darbu radīšanas procesā.

Šādā aploksnē ikvienam būtu divkāršs prieks saņemt dāvanā naudu vai dāvanu karti.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz