Trešdiena, 17. aprīlis Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Telefoni jāuzlādē bieži un nelielās porcijās

Telefoni jāuzlādē bieži un nelielās porcijās
Foto: Publicitātes
29.09.2020 10:30

Informāciju apmaksājusi SIA "MK TRADE"

Ikdienā mēs uzlādējam vairākas ierīces, bet vai tas tiek darīts pareizi? Cik daudz un cik ilgi ir jāuzlādē telefoni, lai akumulators ne tikai saglabātu savu kapacitāti, bet arī ilgi kalpotu? Aktuālākais jautājums mūsdienu IT telpā joprojām ir par pareizo viedtālruņu uzlādi, tāpēc apskatīsim, kas ietekmē ierīču ilgmūžību un kas palīdz pagarināt akumulatora darbības laiku.

Lādējot ierīci labāk izmantot komplektācijā iekļautos vadus un lādētāju, jo uzlāde ar neoriģināliem piederumiem var būt lēnāka vai ātrāka, nekā vajadzētu. Gadās, ka ar nepareizo lādētāju var tikt sabojāta ierīce vai akumulators.

Pārsvarā lietotāji uzlādē savu telefonu līdz 100% vai atstāj to lādēties uz visu nakti, bet tas nav labākais veids, jo telefoni pamatā ir aprīkoti ar litija-jonu akumulatoriem, kam šāda veida uzlāde ir kaitīga. Bez tam daži apzināti izlādē bateriju līdz 0% un pat mēģina ieslēgt ierīci ar izlādētu akumulatoru, kas arī ir kaitīgi un noved pie akumulatora novecošanas. Vislabāk telefonu uzlādēt laiku pa laikam, saglabājot uzlādes līmeni 30 – 80% robežās.

Daudzi joprojām tic mītam, ka ātra vai bezvadu uzlāde arī noved pie akumulatora nodiluma. Bet pamatā svarīgākais ir izmantot oriģinālu lādētāju ar atbilstošu jaudu, kas nepieciešama ātrai vai bezvadu uzlādei. Atrās uzlādes tehnoloģijai arī ir nozīme, labāk izmantot tādu pašu, kāda tiek izmantota viedtālrunī.

Vislielākais akumulatora ienaidnieks ir karstums, proti, akumulatora pārkaršana. Bez šaubām, telefoni darbosies arī Sahārā, kur temperatūra ēnā pārsniedz +40 grādus, bet viennozīmīgi karstums pasliktina ierīces darbību un saīsina akumulatora darbības ilgumu. Līdz ar to automašīnā, it īpaši uz priekšēja paneļa, telefonu lādēties labāk neatstāt. Nebūs prātīgi arī novietot to uz radiatora vai blakus citiem siltuma avotiem. Un vienmēr sargiet to no tiešiem saules stariem, piemēram, pludmalē vai pie baseina.

Ar laiku lietotāju paradumi mainās, tāpēc svarīgi atcerēties dažus pamatnoteikumus, lai telefoni kalpotu ilgi:

  1. Temperatūras kontrole – sargiet telefonu no siltuma avotiem un tiešiem saules stariem, lai pagarinātu ierīces kalpošanas laiku.
  2. Nepieļaujiet dziļu izlādi – ierīcei drošāka ir bieža uzlāde nelielās porcijās, optimālais uzlādes līmenis ir no 30% līdz 80%.
  3. Izmantojiet oriģinālos lādētājus un pievērsiet uzmanību arī jūsu viedtālruņa ātras uzlādes tehnoloģijai (Qualcomm Quick Charge, Pump Express, VOOC, Super mCharge u.c).
  4. Kad ierīce ir uzlādēta, atvienojiet to no kontaktligzdas – telefoni, kas paliek iesprausti rozetē, reizēm kļūst par ugunsgrēka cēloni.

Tas viss var palīdzēt viedtālruņa akumulatoram darboties ilgāk, bet ja ir vēlme mainīt esošo telefonu uz jaudīgāku, interneta veikalā Rdveikals.lv ir pieejami vairāk nekā 700 mobilie telefoni, kur katrs var izvēlēties sev tīkamāko, kā arī noderīgi aksesuāri – bezvadu uzlādēšanas ierīces, lādētāji un adapteri, kā arī datu un uzlādes vadi.  

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz