Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biļešu pircējiem plāno atmaksāt naudu

Kultūras ministrija (KM) piedāvā valdībai apstiprināt mehānismu un finansējuma apmēru naudas atmaksai skatītājiem par biļetēm, kas iegādātas uz kultūras pasākumiem. “Skatītāju uzticība kultūras norišu organizatoriem ar katru pārcelto kultūras pasākumu samazinās, tāpat arī iedzīvotāju finansiālās drošības izjūta. Līdz ar to cilvēki nereti lūdz atdot naudu par nopirktajām biļetēm,” skaidro KM pārstāve Lita Kokale.

Biļešu pircējiem plāno atmaksāt naudu
Foto: liepajniekiem.lv
13.11.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

Šo jautājumu ar Ministru prezidenta rīkojumu izveidotajā vadības grupā uzņēmējdarbības un nodarbinātības atbalstam KM virza izskatīšanai ceturtdien, 12. novembrī.

Līdz šim pasākumu rīkotāji biļešu naudu atmaksāja par atceltajām norisēm vai gadījumos, kad apmeklētājs pamatotu iemeslu dēļ nevar ierasties uz pasākumu pārceltajā datumā. Citādi organizatoram bija tiesības pārcelt pasākumu uz citu laiku.

Koncertzāle “Lielais dzintars” atcēlusi 17. novembrī plānoto valsts svētku koncertu “Latvijai 102”, un skatītāji naudu par biļetēm varēs dabūt atpakaļ, stāsta koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane. “Toties notiks šī koncerta tiešraide, Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Aināra Rubiķa vadībā un solistus būs iespējams dzirdēt,” viņa saka, “Trio Palladio” koncertu sērijā “Personīgi”, kas bija paredzēts 22. novembrī, neatcels, tas pārplānots uz nākamā gada 21. februāri.

“Kultūras ministra iecere par pasākumu atcelšanu, mūsuprāt, drīzāk domāta tāpēc, lai tos nepārceltu neskaitāmas reizes uz priekšu – no pavasara uz rudeni, tad atkal no rudens uz pavasari utt. Taču šī programma ir īpaši veidota “Lielajam dzintaram”, paredzēti divi pirmatskaņojumi, un pasākumu plānā bija iekļauta pirmoreiz,” skaidro E. Hartmane. Koncertzāle pašlaik strādājot pie tiešsaistes koncertu piedāvājuma, kā arī gaidot oficiālu lēmumu no Kultūras ministrijas, jo pašlaik esot vien tā informācija, ko Nauris Puntulis paudis Latvijas televīzijas “Rīta Panorāmā”.

“Liepājas teātris visas šogad repertuārā paredzētās izrādes iestudēs, parādīs savā vidē un tad gaidīs, kamēr atkal varēs teātrī ielaist publiku,” stāsta tā vadītājs Herberts Laukšteins. “Mēs vairs negribam atkārtot pavasara scenāriju, kad pilnīgi viss apstājās un tad bija jāsāk no jauna. Šoreiz ejam līdz galam.”

Jau pielāgojoties ierobežotajam skatītāju skaitam, kas bija spēkā līdz 9. novembrim, Liepājas teātrī divi aktieri sākuši darbu pie monoizrādēm. Pētera Turrīni luga “Tas arī viss” iecerēta kā Edgara Pujāta 50. jubilejas iestudējums, tās režisors – Mārtiņš Kalita. Savukārt Beatrise Zaķe iestudē Džoanas Didionas darbu “Maģiskās domāšanas gads”, kurā uz skatuves būs Anda Albuže.

Teātra vadība pašlaik domā, ka naudu par novembrī un decembrī ārkārtējās situācijas laikā nenospēlētajām izrādēm atdos skatītājiem atpakaļ.  Katrs, kas nopircis biļetes, varot arī pats pieņemt lēmumu neatprasīt šo ieguldījumu.

“Izlēmām, ka tomēr nebakstīsimies vairs ar izrāžu atspēlēšanu, tas ir pārāk smagi. Jautājums tikai – kas tā ir par naudu? Pašlaik rit process, kurā cilvēki nes atpakaļ uz kasēm drukātās biļetes par iepriekš atceltajām izrādēm, vēl neesam nokārtojuši visus pavasara parādus,” stāsta H. Laukšteins. Šoreiz gan, pēc viņa teiktā, valsts gatavojoties sniegt palīdzīgu roku, neraugoties uz to, kas ir iestādes dibinātājs – valsts vai pašvaldība.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz