Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nespēj piemeklēt sodu dzērājšoferiem

Nespēj piemeklēt sodu dzērājšoferiem
12.11.2010 07:03

Atslēgvārdi

Lai arī katru nedēļu Liepājā tiek aizturēti vairāki dzērājšoferi, viņu skaits, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir sarucis, rāda policijas uzskaitītie dati.

Taču dzērājšoferu skaits aizvien vēl uzskatāms par lielu, jo statistikas dati pilnīgi neatspoguļo reālo situāciju.

Šā gada 10 mēnešos Liepājā aizturēti 159 autovadītāji, kas pie stūres sēdušies dzērumā. Gadu iepriekš tādā pašā laikposmā policija izķēra 217 dzērājšoferu. Tātad to skaits ir samazinājies par 26,7 procentiem. Nedaudz palielinājies aizturēto apskurbušo velosipēdistu skaits: pērn tādi bijuši 62, šogad – 66. Bet narkotisko vielu reibumā pērn aizturēti četri, šogad – seši autovadītāji. Šī proporcija sākotnēji var likties neliela, taču pavisam citādāka tā parādās, ja rēķina procentos: ar narkotikām apdullināto šoferu skaits palielinājies par 33,34 procentiem.

Lai arī katru gadījumu nevar saistīt ar dzērājšoferiem, tomēr ir lielāks satiksmes negadījumos ievainoto un bojāgājušo skaits. Pērn desmit mēnešos ievainojumus guva 109 cilvēki, šogad – 127. Liepājā pērn bojā gājuši seši cilvēki, šogad – septiņi. Tādēļ, vērtējot kopumā, nevar teikt, ka situācija satiksmē būtu būtiski uzlabojusies. Tāds viedoklis ir arī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes satiksmes uzraudzības rotas komandierim Ingum Ukstiņam.

Kā zināms, šā gada 23. jūnijā stājās spēkā jauni sodi par automašīnas vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē, kas faktiski dubultoja iepriekšējos sodamērus.

Visbargākais sods gaida tos šoferus, kurus pieķer pie stūres iereibušus un viņu izelpā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Viņam jāmaksā naudassods līdz 1000 latiem, cietumā jāpavada no 10 līdz 15 diennaktīm, kā arī autovadītāja tiesības tiek atņemtas uz četriem gadiem.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 12. novembra numurā.

Daļu sabiedrības no braukšanas dzērumā neattur pat bargie sodi. Daži arī iemanījušies avārijas gadījumā pamest notikuma vietu, lai nevarētu pierādīt: vai šoferis bija lietojis apreibinošas vielas, vai nebija.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz