Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Priekules novadu simbolizē zelta Ikars

Priekules novadu simbolizē zelta Ikars
01.12.2010 07:04

Atslēgvārdi

“Zilā laukā zelta Ikars ar sudraba spārniem, galvā – sešas sudraba zvaigznes” – tas ir nupat domē apstiprinātais Priekules novada ģerbonis.

Pēc tam, kad ģerbonis apstiprināts Valsts heraldikas komisijā un Novada domē, vēl jāpanāk, lai tas kļūtu atpazīstams novadā, saka pašvaldības pārstāve Daiga Egle, kuras pārraudzībā bijis viss ģerboņa tapšanas ceļš. Heraldikas komisijas mākslinieki, kas simbolu izstrādājuši, līdz janvārim būs arī digitāli sagatavojuši to astoņos formātos – lietošanai uz ceļazīmēm, vizītkartēm u. c. Savukārt pašvaldībai jāizstrādā saistošie noteikumi, kas paredz ģerboņa izmantošanas kārtību.

“Stāsts par Ikaru vispirms kļuva zināms tuvākajā apkārtnē. Un vēl šodien mēs šo leģendu atceramies un stāstām cits citam,” D. Egle uzskata, ka Ikara tēls novadā iedzīvosies. Zvaigznes ap varonīgā kalēja galvu simbolizē pilsētu un piecus pagastus.

D. Egle ir gandarīta, ka Priekules novads ar ģerboņa lietu ticis galā “divos piegājienos”. Viņa arī uzsver, ka pašvaldības sadarbība ar māksliniekiem Ilzi Lībieti un Juri Ivanovu atmaksājusies, jo nepietiek tikai apstiprināt zīmējumu, un arī tas reizēm prasa daudz laika, vajag to arī padarīt izmantojamu.

Dina Belta
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz