Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sezonas rītausmas līderu duelis. FK “Liepāja” uzņems valsts čempioni “Rigu”

Šodien Latvijas futbola virslīgas otrajā kārtā savstarpēji tiksies divas komandas, kas savā pirmajā spēlē izcīnīja pārliecinošākās uzvaras – FK “Liepāja” pulksten 17 uzņems valsts čempioni “Rigu”.

Sezonas rītausmas līderu duelis. FK “Liepāja” uzņems valsts čempioni “Rigu”
Foto: Ģirts Gertsons
19.03.2021 06:00

Andris Sudmalis

"Kurzemes Vārds"

Pēc vienas spēles runāt par līderiem vēl ir pārlieku skaļi, jo pierasts uzskatīt, ka daudzmaz objektīva aina kopvērtējuma tabulā paveras tikai, kad visas komandas aizvadījušas vismaz vienu pilnu apli.

Tomēr subjektīvs vai objektīvs, bet kopvērtējums pastāv, un tajā pirmās divas pozīcijas ieņem tieši abas komandas, kas šodien tiksies Baltijas jūrai vistuvāk esošajā Latvijas futbola stadionā.

“Liepāja” savā pirmajā spēlē turpat “Daugavas” stadiona rezerves laukumā ar 4:1 sakāva “Metu”, un arī “Riga” pirmajā kārtā uzvarēja ar trīs vārtu pārsvaru – 3:0 viesos pret “Ventspili”.

Tieši šāda gūto un ielaisto vārtu starpība abām šodienas sāncensēm dod pirmās divas pozīcijas virslīgas kopvērtējumā.

Bukmeikeri vismaz vakar pēcpusdienā par šodienas spēles favorītiem uzskatīja galvaspilsētas lauvas, kas ir likumsakarīgi, ņemot vērā gan “Rigas” trīs čempionu titulus iepriekšējos trīs gados, gan abu komandu savstarpējo spēļu iznākumus.

“Liepājai” pret šiem pretiniekiem rit 10 neuzvarētu spēļu sērija, turklāt šo maču laikā mūsējie tikai trīsreiz nav zaudējuši.

2019. gadā bija 2:2, bet 2018. gadā – gan 0:0, gan vēlreiz 2:2. Arī līdz šim pēdējais panākums pret rīdziniekiem svinēts patālajā 2018. gadā – 1:0, ko liepājniekiem 90. minūtē izrāva argentīniešu centra aizsargs Gonsalo Negro.

Iepriekšējo reizi “Liepāja” un “Riga” tikās pērn “Skonto” stadionā, kur visi vārti tika gūti pirmajā puslaikā. Mājinieki līdz tā vidum iesita divus golus, bet liepājnieki atbildēja ar Eduarda Tīdenberga trāpījumu mērķī pirmā puslaika kompensācijas laikā. Rezultāts – 2:1 “Rigas” labā.

Bažas raisīja “Liepājas” vārtsarga Oleksandra Ribkas savainojums un nomaiņa pirms nedēļas, tomēr kādreizējais Kijevas “Dynamo” un Doņeckas “Šahtar” vārtu vīrs šodien būšot gatavs doties laukumā, vēsta klubs.

Lai arī rīdzinieku rindas šajā starpsezonā papildināja vairāki spilgti uzbrūkošās līnijas futbolisti, piemēram, brazīlietis Gabriels Ramoss un soms Mikaels Soisalu, augstākais “InStat” indekss pirmajā kārtā bija diviem aizsargiem – Antonijam Černomordijam un uz šo līniju pārceltajam liepājniekam Vladimiram Kamešam, kā arī vārtsargam Ivanam Brkičam.

Par “Liepājas” pirmās kārtas “InStat” līderiem vēstījām jau vakar. Tie ir Seidina Keitā, Mārtiņš Ķigurs un, protams, Artūrs Karašausks, kuram kārtējā neizsaukšana uz izlasi, cerams, vairos sportisko niknumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz