Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina būt radošiem domās un veiksmīgiem nākotnes biznesā

Aicina būt radošiem domās un veiksmīgiem nākotnes biznesā
09.02.2011 10:00

“Radošs domās – veiksmīgs biznesā!” – šāds sauklis šogad vieno pamatskolēnus, konkursa “Ceļš uz ekonomisko domāšanu” dalībniekus.

Konkursa ietvaros līdz šī gada 23. februārim biznesa izglītības biedrība Junior Achievement – Latvija (JAL), sadarbībā ar biedrību Naudas plānošanas centrs (NPC) ar aicina skolēnus demonstrēt savas teorētiskās, radošās un praktiskās zināšanas ekonomikā.

”Konkursa mērķis ir rosināt skolēnu apzināties sevi kā nākamo uzņēmēju, apgūt ekonomiskās likumsakarības, lai spētu darboties dažādās ikdienas dzīves situācijās, attīstīt pilsoniskās aktivitātes prasmes,” norāda Jana Jakovļeva, Junior Achievement – Young Enterprise Latvija izpilddirektore.

Skolēni konkursā var piedalīties gan individuāli, gan komandā līdz trīs cilvēkiem. Konkursu veido divas daļas, kas ietver gan teorētiskus, gan praktiskus uzdevumus par naudu, naudas vērtību un budžeta plānošanu. Teorētiskie uzdevumi izstrādāti, izmantojot pirmo elektronisko mācību palīglīdzekli skolām ”Naudas mācība” un ir aizpildāmi elektroniski www.vissparnaudu.lv sadaļā Testi ”Ceļš uz ekonomisko domāšanu” dalībniekiem (http://vissparnaudu.lv/lv/about/konkursi/ ).

Konkursa praktisko uzdevumu daļu skolēni var izvēlēties atbilstoši savām interesēm – vai nu veikt pirmos reālos soļus uzņēmējdarbībā uz izveidot Skolēnu Mācību Uzņēmumu (SMU), vai startēt ar radošo uzdevumu  un sacerēt biznesa pasaku ar laimīgām beigām. Konkursa darbi tiks vērtēti divās kategorijās – nominācijā ”Patērētājs ekonomikā”, kas balstīts uz teorētiskajiem uzdevumiem un ”biznesa pasaku”. Savukārt nominācijā ”Ražotājs ekonomikā” tiks vērtētas teorētiskās zināšanas un biznesa idejas pieteikums.

”Esam pārliecināti, ka veiksmīgs jaunais uzņēmējs ir arī radošs uzņēmējs. Par to ļauj pārliecināties arī pēdējā gada laikā novērotie mazās uzņēmējdarbības ”veiksmes stāsti” – neliela radoša ideja, kas no iespējas gūt papildu ienākumus, pārvēršas patstāvīgā ienākumu avotā. Tā, piemēram, hobijs vai aizraušanās ir ļāvis attīstīt veselu modes aksesuāru sēriju – populāras ir kļuvušas pašdarinātas rotaslietas, brošas un piespraudes. Jaunieši lepojas ar oriģinālām somām un auduma iepirkuma maisiņiem, joprojām aktuāli ir apgleznoti trauki un ar dekupāžas palīdzību veidoti mājas un svētku dekori. Šīs un simtiem citas idejas ir balstītas uz radošumu, kuru, esam pārliecināti, lielākā daļa skolēnu attīsta tieši skolas laikā,” vērtē Signe Bierande, Naudas plānošanas centra vadītāja.

Nacionālais fināls un apbalvošanas ceremonija norisināsies Dailes teātrī aprīļa sākumā, kurā labāko pasaku autori kopā ar Dailes teātra aktieriem demonstrēs savu pasaku iestudējumus un saņems īpašās dāvanas no sadarbības partneriem. Labākie SMU prezentēs savus sasniegumus īpaši izveidotajos stendos. Labākās pasakas tiks izvietotas arī portālos mammam.lv/tetiem.lv.

Konkursa nolikums pieejams biznesa izglītības vortālā www.pirmaismiljons.lv, gan www.vissparnaudu.lv, gan arī īpaši izveidotajā lapā – draugiem.lv/mazaisbiznesmenis.

Jānis Grandāns,
JAL mārketinga vadītājs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz