Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas 15.vidusskola līdzdarbojas programmā “Skolas auglis”

Liepājas 15.vidusskola līdzdarbojas programmā “Skolas auglis”
02.03.2011 14:10

Programmas “Skolas auglis” darbības laikā no 10. janvāra līdz 25. februārim 1.-6. klašu skolēniem bija iespēja bez maksas saņemt svaigus ābolus un bumbierus. Akcijas mērķis bija palielināt augļu un dārzeņu patēriņu.

Šādi nākotnē samazinātu veselības aprūpes izdevumus aptaukošanās un sirds un asinsvadu slimību ārstēšanai, vienlaikus atbalstot arī lauksaimniecisko ražošanu.

Skolas atbildīgā persona par programmas “Skolas auglis” realizāciju sociālais pedagogs Sanita Žemozdzika  apgalvo, ka šī programma mūsu skolā guva lielu atsaucību gan no skolēnu vidus, gan pedagogu. Liepājas 15.vidusskola savu līdzdalību šāda veida aktivitātēs pieteiksies arī turpmāk. Vienīgi varētu katru nedēļu skolēni saņemt cita veida augli vai dārzeni – mūsu skolā bija tikai āboli un bumbieri, bet skolēniem veselīgi būtu ēst arī burkānus, dzērvenes. Lielu paldies var teikt gan klases audzinātājiem, gan virtuves darbiniekiem, kas palīdzēja realizēt šo programmu.

5.b klases audzinātāja Iveta Kurgane programmas sākumā bija skeptiski noskaņota par kārtējo akciju, tomēr vēlāk savas domas un attieksmi mainīja. Redzot, kā bērni labprāt apēd dienas gaitā saņemtos augļus, kā skolas ēdnīcas darbinieki un citas atbildīgās personas šo akciju organizēja, tad tas nebija nemaz apgrūtinoši. Skolotāja apgalvo, ka programma sevi ir attaisnojusi, jo iedotais ābols dažiem bērniem ir vienīgais vitamīnu avots dienas laikā.

Noslēdzoties programmai skolā, notika viktorīna “Auglis”, kuras ietvarā skolēniem bija jāsagatavo prezentācija par kādu Latvijas augli vai ogu. Skolēni sniedza ne tikai aprakstu par kādu konkrētu augli vai ogu, bet arī to pielietojumu tautas medicīnā.

Grūtāk veicās ar ievārījumu degustāciju, ja pēc izskata mēs ļoti labi atpazīstam Latvijas ogas un augļus, tad pēc garšas veicās grūtāk. Ļoti veiksmīgi skolēni minēja krustvārdu mīklu un radošie darbiņi spēja iepriecināt ikvienu žūrijas locekli. Skolēnu pagatavotās augļu un ogu mulāžas ir izstādītas skolas lasītavā, kur tās var apskatīt visi interesenti.  

Skolēnu atsauksmes:
Žaneta Madara Tjuļkina  5.b: “
Man ļoti patika, ka katru diena varēju skolā apēst kādu augli. Šobrīd  ir žēl, ka augļus – ābolus un bumbierus vairs nedos. Man patika, ka mums deva tieši Latvijas augļus neviss kādā  citā vastī audzētus augļus.” 

Jānis Ciršs 5.b: “Vispār jau gribētos, ka vēl būtu augļi! Kā jau pilnīgi visām lietām ir trūkumi, tad arī šai programmai bija trūkums – maz, mazītiņš- labi būtu, ja būtu vismaz kādi trīs augļi dienā! Man personīgi ļoti patika tas, ka  dalīja augļus un es priecājos par to, ka tie nebija  kaut kādi ievestie augļi, bet gan mūsu pašu zemnieku augļi. Es gribētu vēl augļus, tie bija ļoti garšīgi un veselīgi. Konkurss starp 5. un 6. klasēm par augļiem noritēja ļoti labi,draudzīgā atmosfērā un  mēs, ”Mellenes”, izcīnījām 1. vietu.

Patika izdomātie uzdevumi, it īpaši, par to augļu ievarījumu degustēšanu. Kā jau vienmēr bija gan atjautības uzdevumi un radošais darbs, kur bij jātaisa pica no augļiem.”

Inese Stepko,
Liepājas 15.vidusskola

Tikai 5.b komandas kapteine Endija Šmite  spēja atpazīt visus ievārījumus pēc garšas.

5.b klases komanda un klases audzinātāja I. Kurgane.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz