Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dienvidkurzemē pārliecinoši triumfē Zaļo un zemnieku savienība

Dienvidkurzemes novadā pārliecinoša uzvara ZZS, kurai seko Nacionālā apvienība un Latvijas reģionu apvienība.

Dienvidkurzemē pārliecinoši triumfē Zaļo un zemnieku savienība
ZZS Dienvidkurzemes saraksta pirmais numurs Aivars Priedols. (Foto: Egons Zīverts)
06.06.2021 00:05

liepajniekiem.lv

 

Provizoriskais Dienvidkurzemes novada deputātu sastāvs

PartijaDeputāts
Zaļo un zemnieku savienībaAivars Priedols
Raimonds Reinis
Laila Urbāne
Gatis Kalniņš
Edgars Putra
Inga Ratniece
Aivars Galeckis
Patricija Andersone
Jānis Vitrups
Nacionālā apvienībaLinards Tiļugs
Andris Jankovskis
Dzintars Kudums
Gundars Sisenis
Juris Grasmanis
Latvijas Reģionu apvienībaRaivis Kalējs
Sandris Bēča
Andrejs Radzevičs
“Jaunā vienotība”Jānis Veits
Mārtiņš Grundmanis

“Tas jau nav panākums, tas ir kopīgs darbs,” uzvaru vēlēšanās Dienvidkurzemes novadā komentē Zaļo un zemnieku savienības saraksta līderis Aivars Priedols. “Padarīts darbs, un iedzīvotāji to ir novērtējuši.” Pašreizējos apstākļos darbs bijis sarežģītāks, bet kolektīva izdoma palīdzējusi.

“Varējām tikt sportot, notika tirdziņi, varējām satikt uzņēmējus un parunāties, lai zina, ko pa īstam vajag, un ar iedzīvotājiem satikties,” viņš skaidro. Pārējos sarakstus, kas iekļūst jaunajā domē, A. Priedols negribētu saukt par konkurentiem: “Visus aicināšu kopīgā darbā. Jākoncentrējas uz darbu bez emocijām. Domāju, ka to mēs varam.” Viņš nedomājot, ka būs tā, ka “divi nākamie saliekas kopā” un iegūst vairāk balsu.

“Apmēram šādu rezultātu zinoši cilvēki prognozēja jau pirms gada,” atzīst Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” saraksta pirmais numurs Dienvidkurzemes novadā Linards Tiļugs. “Tas nav nekāds pārsteigums un ir diezgan objektīvs rādītājs.” Bijuši brīži, kad domājuši, ka iegūs vairāk balsu, bijuši arī tādi, kad šķitis, ka būs mazāk.

“Ar kājām pie zemes un domājot reāli, paanalizējot situāciju, manuprāt, šis ir adekvāts iznākums,” viņš norāda. Pa nakti koalīciju visticamāk neveidošot, tas varētu notikt rīt. Uzstādījumi gan esot tādi, ka jāstrādā visiem kopā un kopīgi jāuzņemas atbildība grūtajā situācijā. “Sastrādāšanās ir tikai formas jautājums, sadarbība noteikti būs,” prognozē L. Tiļugs.

Latvijas Reģionu apvienības saraksta līderis Dienvidkurzemes novadā Raivis Kalējs par rezultātu ir gandarīts. “Zinām, ka esam tikuši iekšā. Vēl nav skaidrs, ar ko kopā un kā strādāsim,” teica R.Kalējs. “Bijām savās prognozēs pieticīgi. Bet vēlētāji izteikuši savu viedokli. Vietās, kur aktivitāte bija lielāka, varēs no deputātiem prasīt lielāku atbildību. Kas nepiedalījās, turpmākos četrus gadus nedrīkstētu sūdzēties, kas notiek novadā,” sacīja R.Kalējs. “Uzskatu, ka sadarbības sarunas būtu jāsāk tai partijai, kura ieguvusi visvairāk balsu.”

“Mēs rezultātus uztveram mierīgi. Nebijām kopā sanākuši ar jau uzvaras fanfarām. Mēs saprotam, ka esam ienācēji. Taču savus mērķus esam likuši ilgtermiņam, visas ieceres tiks darītas,” teica apvienības “Iedzīvotāji” Dienvidkurzemes līderis Guntis Rolis. “Esam iecerējuši cilvēkus konsultēt ar viedokli, turpināsim darbus, idejas,” viņš norāda. “Mūsu mērķis ir aicināt cilvēkus domāt un vērtēt!”

Jaunās konservatīvās partijas līderis Dienvidkurzemē Henrijs Ķeružis: “Lai piepildās tās cerības vēlētājiem, kādas viņiem bija, nododot savs balsis par savām partijām! Lai piepildās tas, ko vēlētāji gaida!”

“Cilvēki ir nobalsojuši par to, ka nevēlas pārmaiņas Dienvidkurzemes novadā,” vājo rezultātu skaidro “Kustībai “Par!”‘ saraksta līdere Nora Patmalniece. “Mēs esam zaudējuši vēlēšanās, tas ir fakts.” Skatoties, ka partijai izdevies iekļūt Liepājas domē, startējot kopā ar divām citām, viņa pieļauj, ka varbūt nebija pareizi Dienvidkurzemē vieniem pašiem iet. “Kā ir, tā ir. Viss, kas nenogalina, padara stiprākus. Jāanalizē kļūdas un jāgatavojas nākamajām vēlēšanām,” saka N. Patmalniece.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz