Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kā svinēt Līgo svētkus Liepājā un tuvākajā apkārtnē?

Straujiem soļiem tuvojas Līgo svētki, un ir laiks sastādīt brīvdienu plānu Jāņiem. Liepājā un apkārtējos novados pieejams daudzveidīgs atpūtas vietu piedāvājums un aktivitātes svētku noskaņas baudīšanai, portāls uzzināja pašvaldībā.

Kā svinēt Līgo svētkus Liepājā un tuvākajā apkārtnē?
Foto: Liepājas pašvaldība
19.06.2021 06:00

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Svētku noskaņas radīšanai līdz 24.jūnijam Liepājas pilsētas centru Rožu laukumā rotās īpašs svētku simbols – muzikālā pūdele, kas atskaņos Līgo dziesmas un tautiskas melodijas mūsdienīgās apdarēs. Tāpat svētku rotājumi izvietoti vēl citās pilsētas vietās.

21. un 22.jūnijā Rožu laukumā norisināsies Latvijas amatnieku pirmssvētku andelēšanās, kur varēs iegādāties dažādus noderīgus amatu meistaru darinājumus. Piedāvājumā atradīsiet smalkus izšuvumus, sudraba etnogrāfiskas rotas, ar rokām apgleznotu linu, trikotāžas cepures, kleitas.

No 18.jūnija Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā iekārtota ekspresizstāde ”Vainags – meitu rota”, kur aplūkojami krāšņie, vairāk nekā gadsimtu senie Dienvidkurzemes reģiona jauno meitu vainagi no Liepājas muzeja krājuma fondiem un mūsdienu meistaru darinājumiem.

Liepājā ir vairākas iekārtotas piknika vietas ar galdiem un soliem, kur iespējams pusdienot svaigā gaisā. Šajās vietās atļauts izmantot arī savu grilu, netraucējot apkārtējiem un sakopjot aiz sevis. Tāpat jāparūpējas, lai tiktu ievēroti visi ugunsdrošības noteikumi. Jāuzmanās, lai kvēlojošas ogles neizkristu ārpus grila vai karstums nebojātu zālāju un pilsētas apstādījumus.

Tāpat arī pilsētas zālienos var atpūsties, spēlēt bumbu un sauļoties, atceroties pēc sevis atstāt tīru vidi.

Romantiskāku Jāņu noskaņu var uzburt Liepājas pludmalē – nosvinot Līgo vakaru burvīga saulrieta pavadījumā un sagaidot Jāņu rītu ar brokastīm jūras krastā.

Dažādas, Jāņu dienai veltītas aktivitātes un pasākumus varēs baudīt arī Liepājas apkārtnē.

Durbes pusē

  • No 18. līdz 20.jūnijam Dižlāņu muižas parkā Vecpilī apskatāma mākslinieces Agneses Rudzītes brīvdabas un brīvpieejas izstāde ”Māksla zārdos, māksla sārtos”. Izstādes atklāšana notiks 19.jūnijā pulksten 18. Plānota muzikālā tējnīca “Zem ozola” ar amatierkolektīvu sezonas noslēgumu un Vinetas Jaunzemes digitālo fotoizstādi Baltajā zālē.
  • 20.jūnijā no pulksten 18 Durbes pilskalnā − Līgo svētku tirdziņš.
  • 21.jūnijā Durbes pilskalnā − kokļu meistara Pētera Korāta godināšana 150 gadu jubilejā.
  • No pulksten 22 apmeklētāji aicināti doties pastaigā ap Gulbīšu dīķi, kur skanēs Laimas Jansones kokle un Ievas Nīmanes pūšamo instrumentu spēle.
  • No pulksten 23 līdz pusnaktij skaņas, gaismas, ugunskura valdzinājums Durbes pilskalnā.
  • 23.jūnijā pulksten 13 Dunalkā un pulksten 18 Vecpilī − joku luga ”Ak, šī jaukā lauku dzīve” Vecpils amatierteātra izpildījumā. Grupas ”Pa ceļam” koncertprogramma ”Pa papardēm vien!”.
  • No 23.jūnija līdz 5.jūlijam Dunalkas kultūras nama un Vecpils ”Dižlāņu muižas” logos būs skatāma alus kausu izstāde.

Aizputes pusē

  • 19. jūnijā no pulksten 19 ”Alus dārzā” Cīravas centrā – ”Nedaudz savādāka diena”. Vakara un nakts pastaigas, muzikāls sveiciens un ugunīgs sveiciens ”Saulītei par godu”.
  • 23.jūnijā no pulksten 23 atpūtas kompleksā ”Lauku kūrorts” − Līgo ”Lauku kūrortā”. Lustēšanās kopā ar Ballīšu grupu un vakara vadītāju Annu Žaneti Riekstiņu.

Priekules pusē

  • 19. jūnijā pulksten 19 pie Gramzdas tautas nama − folkloras kopa ”Atštaukas” aicina uz jestru un lustīgu ielīgošanu. Mājražotāja produkcija (zivis, kūpinājumi u.c. labumi) no ”Šefpavāra gardumi” (Rihards Ķempis)
  • 21.jūnijā pulksten 20 Krotes Tradīciju laukumā − Saulgriežu sagaidīšana. Folkloras kopa ”Traistēni” aicina uz kopīgu sadziedāšanu, sadancošanu un Saulgriežu ugunskura aizdegšanu. Īsāko nakti ieskandinās muzikants Valters Zīverts. Var ņemt līdzi cienastu sev un draugiem.
  • 22.jūnijā pulksten 12 Bunkas kultūras nama pagalmā − Dienvidkurzemes mājražotāju saiets – Saulgriežu tirgus. Gardumi un amatnieku izstrādājumi no visas Dienvidkurzemes. Būs arī kāds Līgo svētku pārsteigums.

Nīcas pusē

21.jūnijā Saulgriežu sagaidīšana:

  • pulksten 18.30 − Ziedu vainagu meistarklase kopā ar Agnesi no ziedu darbnīcas ”Afrīna”. Vietu skaits ierobežots, pieteikšanās pa tālruni: 26 434 429.
  • pulksten 20 pie Bārtas tilta ”Plostniekos” − muzicēs postfolk grupa ”Saule i tuvāk”.
  • pulksten 22.30 Bernātos pie ”Dzintariņa” − brīvdabas kino ”Sprīdītis”.

Rucavā

  • 23.jūnijā no pulksten 8 − Līgo dienas tirgus. Nenoguli, jo rucavnieku gardumus izķer ātri – malkas krāsnī cepta maize, siers, medus, zemenes un citi našķi.
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz