Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kvalifikācijas ātrumposms un dalībnieku parāde atklāj rallija svētkus Liepājā

Ceturtdien Liepājā sākās FIA Eiropas rallija čempionāta posms “Rally Liepāja”. Dienas pirmajā daļā dalībnieki vēl veica trases pierakstu, bet jau pēcpusdienā autosportisti sēdās rallija mašīnās, lai veiktu treniņbraucienus un pēc tam arī kvalifikācijas posmu, informē rallija pārstāvis Jānis Unbedahts.

Kvalifikācijas ātrumposms un dalībnieku parāde atklāj rallija svētkus Liepājā
Foto: Ronalds Sirba
02.07.2021 09:31

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Savukārt dienas izskaņā Liepājas pludmalē norisinājās preses konference un starta pozīciju izvēle, bet pēc tās – vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem bija iespēja vērot sacensību ekipāžas īpašā dalībnieku parādē pa Liepājas pilsētas ielām.

Kvalifikācijas ātrumposms 4,61 kilometru garumā sniedza pirmo ieskatu par potenciālajiem spēku samēriem katrā ieskaitē. Ātrākais braucējs kvalifikācijā ar ”Škoda Fabia Rally2 evo” bija Miko Marciks no Polijas.

Par viņa ciešāko sekotāju kļuva ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegto licenci startējošais Nikolajs Grjazins (”Volkswagen Polo GTI R5”), piekāpjoties par 0,433 sekundēm.

Labāko trijniekā iekļuva arī igaunis Georgs Linnamae (”Volkswagen Polo GTI R5”). Šīs sezonas pirmā posma “Rally Poland” uzvarētājs Aleksejs Lukjaņuks (”Citroën C3 Rally2”) kvalifikācijas ātrumposmu noslēdza sestajā vietā aiz Fabiana Kreima (”Volkswagen Polo GTI R5”) un Andreasa Mikelsena (”Škoda Fabia Rally2 evo”).

ERC2 ieskaitē ar ”Mitsubishi Lancer Evo X” labāko rezultātu sasniedza Dmitrijs Feofanovs, bet latvieša Aināra Igaveņa vadītā ekipāža (”Mitsubishi Lancer Evo X”) ierindojās ceturtajā vietā.

ERC3 ieskaitē liepājnieks Mārtiņš Sesks (”Ford Fiesta Rally4”) iekļuva labāko pieciniekā, kvalifikācijas ātrumposmu veicot 1,386 sekundes aiz somu talanta Sami Pajari (”Ford Fiesta Rally4”).

Vakara gaitā pludmalē tika rīkota preses konference, kā arī starta pozīciju izvēle sestdien notiekošajiem ātrumposmiem. Vairums braucēju deva priekšroku pēc iespējas vēlākai starta pozīcijai, līdz ar to kvalifikācijas uzvarētājs Miko Marciks izvēlējās 15. starta numuru, bet Nikolajs Grjazins ātrumposmus veiks tieši pirms Marcika. Savukārt pirmais Talsu novadā izveidotajos ātrumposmos šogad dosies francūzis Joans Bonato.

Par pirmās rallija dienas noslēgumu kļuva dalībnieku parāde. Liepājniekiem un pilsētas viesiem tika sniegta izdevība baudīt FIA Eiropas čempionāta meistarīgākos braucējus, veicot maršrutu, kas iekļauj zīmīgas vietas Liepājā – Tramvaja tiltu, koncertzāli Lielais Dzintars, Pētertirgu un Jāņa Čakstes laukumu, tālāk virzoties pa Jūrmalas ielu, Dzintaru ielu un Kūrmajas prospektu.

Rally Liepāja” programma

Piektdiena, 2.jūlijs

  • Pulksten 12 – SS 1 SC Grupa/Eurovia / (27,00km) Mundigciems
  • Pulksten 12.40 – SS 2 TALSI LOOKOUT / (25,94km) Strazde
  • Pulksten 15.45 – SS 5 SIXT rent a car / (17,80km) Laidze
  • Pulksten16.35 – SS 6 Ramirent / (17,36km) Andumi

Sestdiena, 3.jūlijs

  • Pulksten 9 – SS 7 Neste 1 / (18,42km) Paplaka
  • Pulksten 9.55 – SS 8 Invest in Liepaja! / (12,01km) Mazilmāja
  • Pulksten 10.45 – SS 9 Liepāja 1 / (16,07km) Vecpils
  • Pulksten 13.50 – SS 10 Neste 2 / (18,42km) Paplaka
  • Pulksten 14.50 – SS 11 Canon Biznesa centrs Liepāja / (9,93 km) Podnieki
  • Pulksten 15.25 – SS 12 Liepāja 2 / (16,07km) Vecpils
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz