Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tenisa leģendas Edgara Ernestsona skulptūra jau izslējusies

Jau aptuveni pusgadu nodibinājums “Edgara Ernestsona piemiņas fonds” un tēlnieks Egons Peršēvics strādā pie leģendārā tenisa trenera Edgara Ernestsona piemiņai veltītā pieminekļa izveides. Lai gan to iecerēts uzstādīt nākamā gada septembrī, skulptūra jau izslējusies patiesajā izmērā, ieguvusi tenisa maestro sejas vaibstus un pulcē atbalstītājus.

Tenisa leģendas Edgara Ernestsona skulptūra jau izslējusies
23.07.2021 06:00

Roberts Džeriņš

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

“Šī vēl nav pieminekļa gala versija, bet jau skaidri redzams, kāds tas būs. Visi sejas vaibsti, detaļas ir precīzas. Mūsuprāt, ļoti labi padarīts darbs,” sacīja fonda vadītāja Ilze Kārkliņa.

Šobrīd tā vēl ir māla skulptūra, taču iecerēts, ka Ernestsona piemineklis būs no bronzas. Vēl priekšā vairāki apstrādes posmi. “Nākamajā izstrādes etapā skulptūra tiks izlieta ģipsī, bet, tā kā ir ļoti karsta vasara, tas šobrīd mazliet atlikts,” viņa skaidroja.

Edgara Ernestsona pieminekli novietos Liepājas tenisa kortos Jūrmalas parkā.

“Kortu otrajā laukumā treneris mēdza sēdēt un skatīties, kā bērni spēlē tenisu. Tā ir ļoti simboliska vieta, tāpēc tieši tur arī plānojam monumentu novietot. Gribam, lai treneris ir klātesošs, it kā vērotu jaunos talantus un iedvesmotu viņus, jo savulaik Ernestsons ir Liepājas tenisa kortu dvēsele,” teica. I. Kārkliņa.

Pieminekļa izveides un uzstādīšanas izmaksas paredzēts segt no atbalstītāju ziedojumiem, tomēr visus nepieciešamos līdzekļus vēl nav izdevies savākt, neslēpa fonda vadītāja.

“Joprojām aicinām, ceram un ticam, ka mūs atbalstīs un ieceri izdosies realizēt. Viss, kas līdz šim tapis, bijis iespējams, pateicoties mūsu atbalstītājiem. Ļoti ceram, ka tā tas būs arī turpmāk un ieceri izdosies novest līdz galam.”

Līdzekļu pieejamība varētu arī ietekmēt skulptūras materiālu un uzstādīšanas laiku. “Būtībā mums gala termiņa nav. Gribētu pieminekli atklāt 2022. gada 2. septembrī, kad Ernestsona kungam apritētu 85 gadi, bet viss būs atkarīgs no tā, kādi finanšu resursi būs mūsu rīcībā,” teica I. Kārkliņa.

Viņa uzsvēra, ka šobrīd no ieceres par bronzas pieminekli fonds neatkāpjas, tomēr neizslēdza arī citus risinājumus. “Kad pienāks laiks izlemt, varam vai nevaram atļauties bronzu, tad arī pieņemsim gala lēmumu. Pašlaik tiecamies uz bronzu, lai radītu patiesi dvēselisku pieminekli!”

Edgars Ernestsons ir Goda liepājnieks un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris. Egona Peršēvica veidotais monuments šobrīd ir no māla, bet gala rezultātā skulptūra iecerēta no bronzas. Tiesa, lai ieceri īstenotu, fondam nepieciešams finansiāls atbalsts. Foto: “Edgara Ernestsona piemiņas fonds”
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz