Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Graudiņa/Kravčenoka grauj un Tokijas astotdaļfinālā spēlēs pret krievietēm

Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēdzies grupu turnīrs pludmales volejbolā. Eiropas eksčempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka trešajā mačā pārspēja kenijietes Makohu un Hadambi – 21:6, 21:14. Astotdaļfināls būs 1. augustā plkst. 8.00 pret krievietēm Makroguzovu un Holominu.

Graudiņa/Kravčenoka grauj un Tokijas astotdaļfinālā spēlēs pret krievietēm
Foto: volleyballworld.com
31.07.2021 09:38

sportacentrs.com

Mūsu grupā šonakt tika aizvadītas pēdējās spēles – vispirms amerikānietes Kellija Kleiza/Sāra Sponsila pārspēja brazīlietes Anu Patrīsiju/Rebeku (17:21, 21:19, 15:11) un izcīnīja pirmo vietu, bet pēc tam Latvijas pludmales volejbolistes eksaminēja turnīra vājāko komandu Gaudensiju Makohu un Braksidesu Hadambi.

Starta seta sākumā Graudiņa izpildīja eisu (4:2), viņa paņēma aizsardzībā un noformēja 5:2, kā arī izpildīja vēl divas netveramās serves – 7:2. Kravčenoka nospēlēja aizsardzībā un panāca 8:2. Graudiņas serve noveda pie 9:2, savukārt tiesnesis mūsējām atrada divas kļūdas cēlienā (10:5). Graudiņas eiss deva 12:5, bet Kravčenoka noformēja 13:5. Afrikāniete sita pāri laukumam (14:5), savukārt Graudiņa bija precīza (15:6), triumfēja virs tīkla (16:6) un guva arī nākamo punktu. Kenijiete sita pāri laukumam (18:6), bet Kravčenokai eiss – 19:6. Pretiniece nedabūja bumbu pāri tīklam (20:6) un netrāpīja laukumā – 21:6.

Nākamā seta ievadā mūsējās negaidīti nonāca iedzinējos (1:3). Kravčenoka paņēma aizsardzībā un noformēja 3:3, savukārt pretiniece sita pāri laukumā – 4:3. Graudiņa nobloķēja (6:4), bet Kravčenoka izpildīja eisu (7:4). Graudiņa bija īstajā aizsardzībā un noformēja 15:10. Graudiņai jau sestā netveramā serve šajā mačā (17:11), nostiprinot pirmo vietu turnīra eisiem bagātāko (14) sarakstā. Graudiņa paņēma aizsardzībā un noformēja 18:11. Tiesnesis mūsējām saskatīja jau ceturto kļūdu cēlienā, savukārt Graudiņa pielika mača pēdējo punktu – 21:14.

FIVB/CEV pieaugušo turnīros Graudiņas un Kravčenokas līdz šim graujošākā uzvara tika izcīnīta 2018. gada vasarā, kad Pasaules tūres Ostravas 4* posma kvalifikācijas pirmajā kārtā mūsējās apspēlēja ungārietes Dominiku Hafru/Dorotiju Sabo (21:9, 21:9). “U” vecumā viņu graujošākais panākums tika reģistrēts 2018. gada U22 Eiropas čempionātā Jūrmalā – 21:4 un 21:6 pret slovākietēm.

Tokijas olimpisko spēļu D grupā Graudiņa/Kravčenoka ierindojās otrajā vietā un kvalificējās astotdaļfinālam. Tika lēsts, ka pretinieces kļūs zināmas pēc plkst. 15.00, taču jau ap septiņiem parādījās krievietes Nadežda Makroguzova/Svetlana Holomina, kas ir viens no sliktākajiem variantiem.

Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, grupā bija jāizcīna vismaz otrā vieta vai jābūt starp divām labākajām trešo vietu ieguvējām. Pārējās četras trešo vietu īpašnieces 31. jūlijā aizvadīs “laimīgo zaudētāju” izslēgšanas maču, lai noskaidrotu vēl divas komandas, kas iekļūs 1.-2. augusta astotdaļfinālā. Ceturtdaļfināli notiks 3. augustā, divas dienas vēlāk risināsies pusfināli, un sieviešu turnīrs noslēgsies 6. augustā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz