Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Kaimiņu būšana” Muzeju nakts akcijā

“Kaimiņu būšana” Muzeju nakts akcijā
03.05.2011 13:14

Atslēgvārdi

14. maijā Liepājas muzejs jau piekto gadu pēc kārtas, piesaistot sadarbības partnerus, piedalīsies Eiropas muzeju nakts akcijā, kas pēdējos gados kļuvusi par iemīļotu un nozīmīgu notikumu Latvijas kultūras dzīvē.

Eiropas muzeju nakts akcijai Liepājā pievienosies arī virtuālais Liepājas kinomuzejs, Liepājas ebreju draudzes muzejs, Tējas istaba, Liepājas represēto klubs, “Liepājas optimistu pulks”, Liepājas Bērnu un jaunatnes centrs, Liepājas Valsts tehnikums, kolekcionārs Andris Skābe, grāmatnīca Zvaigzne ABC” un grāmatnīca “Globuss”, kas atrodas K. Zāles laukumā 8.

Šogad Muzeju nakts devīze ir “Kaimiņi”. “Kaimiņu būšanu” raksturo attiecības ne vien svētkos, bet arī ikdienā. Kaimiņu attiecības nozīmē gan kopīgus svētkus, gan kopīgu darbu, kaimiņi ir mūsu tuvākie – kā priekos, tā bēdās! Katrs no mums ir citādāks savās izpausmēs, mērķos un ar savu misiju, tāpēc arī Muzeju nakts aktivitātes būs dažādas.

Saistībā ar Liepājas muzeja Kūrmājas prospektā 16 gaidāmajiem rekonstrukcijas darbiem Muzeju nakts aktivitātes dažādu paaudžu cilvēkiem  no plkst. 16 līdz 1 naktī notiks muzeja telpās un pagalmā K.Ukstiņa ielā 7/9, kas Latvijas neatkarības atgūšanas gados bija pazīstama kā Tautas frontes Liepājas nodaļas mītne, bet pēdējos gados izveidota ekspozīcija “Liepāja okupāciju režīmos”, stāstot par skaudrajiem latviešu tautas nesenās vēstures notikumiem. 

Bez pagātnes nav nākotnes. Lai saprastu sevi un citus pasaules kontekstā, mēģināsim Muzeju nakts laikā izdzīvot laiku pirms 30 – 65 gadiem, kas pieredzējušiem cilvēkiem saistās ar padomju laika absurdiem un iespējām, bet jaunajai paaudzei –  neizprotamu nosacījumu dzīvi.

Muzeja apmeklētājiem K. Ukstiņa ielā 7/9 būs iespēja ielūkoties padomju laika norisēs, vēstures liecībās, gan darbojoties praktiski dažādās darbnīcās, pētot un meklējot lietas muzeja ekspozīcijā, gan iejūtoties tā laika tēlos un skatoties virtuālā  tā laika dokumentālas filmas, gan piedaloties 70. – 80.gadu stila diskotēkā un baudot padomju laika stila bufetes labumus.

Dace Kārkla,
Liepājas muzeja direktore

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz