Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kids par viesošanos Latvijā: “Gribēju redzēt Porziņģi ārpus basketbola laukuma”

“Kristapam Porziņģim viss ir kārtībā – gan fiziski, gan mentāli. Esmu priecīgs par iespēju trenēt viņu,” Dalasas “Mavericks” galvenais treneris Džeisons Kids sarunā ar “Dallas Morning News” žurnālistu Bredu Taunsendu atskatījās uz augusta vidū notikušo viesošanos Latvijā.

Kids par viesošanos Latvijā: “Gribēju redzēt Porziņģi ārpus basketbola laukuma”
Džeisons Kids 2018. gada 7. septembrī tika uzņemts Basketbola Slavas zālē. (Foto: AFP/Scanpix)
23.08.2021 10:53

sportacentrs.com

NBA treneru braucieni uz Latviju kļuvuši par ierastu parādību. Ņujorkas ”Knicks” galvenais treneris Deivids Fizdeils ar sievu Natašu latviešu ”vienradzi” apciemoja 2018. gada jūlijā Liepājā. “Mavericks” ilggadējais stūrmanis Riks Kārlails ieradās 2019. gada jūnijā, piedaloties līgas rīkotajā nometnē “Basketball without borders”.

Kids kopā ar ”rikšotāju” vadību sākumā devās uz Slovēnijas galvaspilsētu Ļubļanu, lai ”fanfaru pavadībā” vienotos ar Luku Dončiču par piecu gadu līgumu (2022-2027). Pēc līguma parakstīšanas kluba vadība atgriezās Dalasā, bet Kids un spēlētāju snieguma direktors Keisijs Smits devās uz Porziņģa dzimto pilsētu Rīgu – šoreiz bez lieka trokšņa, svētdien rakstīja Taunsends.

Žurnālists sestdien satika treneri ”Mansfield Fieldhouse USA” sporta kompleksā, kur viņa atbalstītās “Jason Kidd Select” meiteņu basketbola komandas piedalījās vasaras sacensību seriālā (astoņi nedēļas nogales turnīri Arizonā, Kalifornijā, Ilinojā, Džordžijā un Teksasā ar fināliem 28.-29. augustā).

Kids lēsa, ka Rīgā uzturējies trīs dienas. Smitam tā kļuva par otro viesošanos Latvijā – “Basketball without borders” nometnē viņš rūpējās par fizisko sagatavotību.

“Kristaps Porziņģis bija neticams namatēvs. Kopīgi vakariņojām. Redzējām, kā viņš trenējas un pavadījām daudz laika sarunās. Viņam viss ir kārtībā – gan fiziski, gan mentāli.”

Pagājušā gada oktobrī Porziņģim tika veikta labās kājas ceļgala operācija. Pēc tās viņš izlaida pirmās deviņas spēles, pavisam laukumā izejot 43 no 72 regulārās sezonas cīņām. Šī ir pirmā vasara kopš viņa nokļūšanas Dalasā 2019. gada janvārī, kad latvietim nav jāatveseļojas no savainojuma.

Kids un ģenerālmenedžeris Niko Herisons amatā stājās 28. jūnijā. Viņu pirmā tikšanās ar latvieti notika jūlija beigās, kad Porziņģis nedēļu pavadīja Dalasā. Pirms spēlētāja prombraukšanas Kidam bija lūgums. ”Ielūdzu sevi pats, taču…vai būtu pieņemami, ja atbrauktu ciemos?”

Plāns tika īstenots jau pēc divām nedēļām. “Gribēju redzēt, kur atrodas viņa mājas. Skaista zeme. Vienmēr runājam par ģimeni. Dažreiz mums jāparāda, ka rūpējamies. Gribēju, lai viņš zina, ka rūpējos. Zinu, ka viņš ir vesels un priecīgs. Ārpus tā gribēju parunāt par basketbolu un citām lietām. Par basketbolu runājam vienmēr, bet gribēju redzēt, kā viņš jūtas ārpus laukuma. Viss ir kārtībā.”

”Mavericks” treniņnometne sāksies 28. septembrī. ”Rikšotāju” pirmā spēle paredzēta 21. oktobrī Atlantā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz