Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepājas enerģija” siltumenerģijas pakalpojumu šodien nodrošina jau 12% klientu

SIA “Liepājas enerģija” siltumenerģijas pakalpojumu šodien nodrošina jau 12% klientu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Ģirne.

“Liepājas enerģija” siltumenerģijas pakalpojumu šodien nodrošina jau 12% klientu
Foto: Liepājas enerģija
20.09.2021 16:41

LETA

Liepājā apkures sezona ierasti sākas oktobrī, bet jau pašlaik atsevišķi klienti izvēlējušies sākt siltumenerģijas pakalpojuma lietošanu. Šodien siltuma pakalpojumu pilsētā jau saņem 12% uzņēmuma klientu, proti, no 1119 klientiem apkuri ir pieslēdzis 131 klients.

Ģirne stāstīja, ka “Liepājas enerģija” ir veikusi plānotos remontdarbus siltumtīklos, kā arī siltumenerģijas ražošanas iekārtu tehnisko apkopi un noslēgusi līgumus ar šķeldas piegādātājiem, lai atbildīgi sagatavotos jaunajai apkures sezonai

“Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs Jānis Jansons atgādina, ka lēmums par apkures sezonas sākšanu nemainīgi ir pašu iedzīvotāju ziņā – lai pieslēgtu apkuri, ir jāvēršas pie savas mājas apsaimniekotāja vai pārstāvja, kurš ir atbildīgs par apkures nodrošināšanu ēkā.

Piemērotākais laiks, kad sākt apkures sezonu, ir ārgaisa temperatūrai samazinoties līdz aptuveni +10 grādiem, jo tas ir laiks, kad dienā vēl ir pietiekami silts un apkure nav nepieciešama, savukārt vakarā un nakts laikā, temperatūrai pazeminoties, iespējams sākt siltumenerģijas izmantošanu pēc nepieciešamības, tādējādi izvairoties no drēgnuma un mitruma mājokļos, norāda Jansons.

Ēku individuālie siltummezgli nodrošina iespēju, ka siltumenerģija tiek patērēta tikai pie noteiktas ārgaisa temperatūras, ko izvēlējušies un siltummezglā ieregulējuši paši iedzīvotāji vai namu apsaimniekotājs, savukārt temperatūrai paaugstinoties, siltummezgls automātiski izslēgsies un siltumenerģija netiks patērēta.

Sākot apkures sezonu, mājām, kurās ir uzstādīti individuālie siltummezgli (ISM), ja sistēma ir sakārtota un darbojas režīmā, kādu paredz tā ekspluatācija, atliek tikai precīzi ievadīt darbības parametrus – vēlamo temperatūru dzīvokļos un ISM patstāvīgi nodrošinās uzstādījumus automātiskajā režīmā, skaidroja uzņēmumā.

Turklāt uzņēmums turpina ieguldīt apjomīgu darbu, lai centralizētajai apkurei pievienotu arvien jaunus klientus, pieslēgumu izbūves darbi vēl norit un plānots, ka šie darbi tiks pabeigti līdz novembra beigām.

Šogad kopējā izbūvētā jauda ir 2,247 MW pieciem jauniem klientiem, kopējais izbūvētais siltumtrases garums ir 1,343 kilometri. Tuvākajā laikā tiks pabeigti darbi Peldu iela un Brīvības ielā ar kopējo jaudu 0,856 MW trīs jauniem klientiem ar kopējo siltumtrases garumu 0,535 kilometri.

Kā vēstīts, “Liepājas enerģija” pagājušajā gadā strādāja ar 16,146 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 20,4% un bija 3,555 miljoni eiro.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz