Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Toša un Pikselis meklē jaukus saimniekus

Portāls ”liepajniekiem.lv” turpina rakstu sēriju, stāstot par dzīvniekiem, kuri meklē jaunas mājas un gādīgus saimniekus.

09.10.2021 06:00

liepajniekiem.lv

Toša

Kaķenīte nonāca patversmē šī gada jūnija vidū. Tošu atradu uz ielas kāda sieviete un nevarēja pamest nelaimē nonākušo kaķeni. Viņa tika atrasta smagā stāvoklī pie veikala Atmodas bulvārī.

Pēc nogādāšanas patversmē un vetārsta apskates, noskaidrots, ka, iespējams, dzīvnieks ir cietis no nežēlīgas cilvēka vardarbības. Kaķene bija paralizēta, viss ķermenis sasitumos un iekšēja asiņošana – cerības, ka Toša atveseļosies, bija niecīgas. Bet pateicoties patversmes vetārstes neatlaidībai un kaķenes spēcīgai dzīvotgribai, Tošu izdevās atveseļot un ”pacelt atpakaļ uz ķepām”.

Šobrīd Toša ir pilnībā atveseļojusies un parādījusi savu maigo un atvērto raksturu. Viņa labprāt komunicē ar cilvēkiem, bet bieži vēlas izbaudīt vientulību kādā citā telpā vai vietā, kur viņu neviens netraucē. Toša vienmēr sagaida cilvēku un labprāt ”pastāsta” kā viņai klājies kopš iepriekšējās tikšanās reizes.

Toša ir kārtīga un tīrīga kaķene, aptuveni trīs gadus veca un ļoti vēlas nonākt pie rūpīgiem un gādīgiem saimniekiem uz visu atlikušo dzīvi.

Pikselis

Pikselis nonāca patversmē šī gada augusta sākumā. Sunītis pieklīda metālpārstrādes pieņemšanas punktā un iekārtojās vienā no automašīnas vrakiem. Uzņēmuma darbinieki apstaigāja apkārtnē esošās mājas, lai sameklētu sunīša saimniekus, bet neviens no apkārtnes iedzīvotājiem sunīti neatpazina. Tādēļ sunīti nogādāja patversmē.

Uzreiz pēc nonākšanas patversmē noskaidrots, ka Pikselis ir mikročipēts, bet diemžēl tas nebija reģistrēts Latvijas datu centrā un saimnieku noskaidrot nebija iespējams.

Patversmes darbinieki ievietoja informāciju savā Facebook mājas lapā par suņa atrašanos un dienu vēlāk atsaucās viņa saimnieki. Bet ierodoties patversmē un uzrādot Pikseļa pošu pasi, noskaidrojās, ka suņa īpašnieks ir cita persona, kura pirms trim gadiem mirusi, un līdz ar to suni viņiem nevarēja atdot.

Patversmes darbiniekiem bija arī aizdomas, ka suņa atgriešanās pie šiem cilvēkiem nebūt nav viņa interesēs.

Patversmē Pikselis nosvinēja savu 11. dzimšanas dienu un ar katru dienu sunītis kļuva dzīvespriecīgāks, aprada ar patversmes vidi, sadraudzējās ar citiem patversmes dzīvniekiem – gan suņiem, gan kaķiem.

Nesen Pikselis sāka justies jau pietiekami droši, lai dotos pastaigās ar brīvprātīgajiem, un pēc patversmes darbinieku novērojumiem viņam ļoti patika pastaiga ar jaunu ģimeni, kurā ir bērni. Pikselis ļoti priecīgi komunicēja ar bērniem un iesaistījās dažādās āra aktivitātēs.

Pikseli kopumā var raksturot kā gudru, tīrīgu un kārtīgu, komunikablu un draudzīgu suni, kuram patīk citi dzīvnieki, gan lieli, gan mazi, kā arī bērni. Pikselis ir 11 gadus vecs seniors, bet joprojām aktīvs, ir neliela auguma – apmēra 25-30 cm augumā pie skausta, potēts, čipēts un gatavs doties pie gādīgiem saimniekiem.

Dzīvnieki ir sterilizēti, potēti, čipēti, reģistrēti un atrodas LKB ”Dzag” Liepājas Dzīvnieku patversmē. Ja vēlaties iepazīties ar dzīvniekiem, zvaniet pa tālruni: 28990174.

LKB ”Dzag” Liepājas Dzīvnieku patversmei var palīdzēt arī sūtot SMS uz labdarības numuru 1881 ar tekstu PAW2, PAW3 vai PAW5 un attiecīgi ziedot 2, 3 vai 5 eiro patversmes iemītniekiem, vai pārskaitot ziedojumu uz biedrības bankas kontu:

Liepājas Kinoloģiskā Biedrība Dzīvnieku aizsardzības grupа
Reģ.Nr.: 40008006232
Konts: LV40HABA000140J037032
BIC/swift kods: HABALV22

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz