Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

U20 puišiem sagrāve apakšgrupas pēdējā spēlē

U20 puišiem sagrāve apakšgrupas pēdējā spēlē
16.07.2011 21:13

Atslēgvārdi

Šovakar Latvijas U20 vīriešu basketbola izlase Spānijas pilsētā Bilbao notiekošajā Eiropas čempionātā aizvadīja pēdējo apakšgrupas spēli, tiekoties ar grupas līderiem – Francijas basketbolistiem. Mūsējiem nācās atzīt pretinieku pārākumu, piekāpjoties ar 46:79.

Mareks Mejeris laukumā nāca starta pieciniekā un spēlēja 19 minūtes. Realizējot divus no diviem divpunktu metieniem un aizmetot garām abus trīspunktniekus Mareks kopā guva 4 punktus, kā arī izcīnīja 4 atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, 6 reizes kļūdījās un vienu reizi pārtvēra bumbu.

Latvieši iesildīties spēlei pret Francijas valstsvienību varēja labā noskaņojumā, jo jau pirms tam bija tikušās abas pārējās B apakšgrupas komandas, izšķirot mūsējo dalību turnīra nākamajā posmā. Zviedri ar 70:56 pieveica horvātus, kas nozīmēja, ne vien to, ka Latvijas izlase turpinās cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, bet arī to, ka otro posmu latvieši uzsāks jau vismaz ar vienu uzvaru pūrā (pār zviedriem – 59:57). Šīvakara spēle pret frančiem reizē bija cīņa par pirmo vietu apakšgrupā.

Mūsējie maču pret apakšgrupas līderiem uzsāka ar ierasto starta piecinieku (Armands Ošiņš, Dāvis Lejameiers, Jānis Antrops, Mareks Mejeris un Mārtiņš Meiers), bet franči pretī lika savu “īso” sastāvu, jo laukumā nedevās neviens no abiem centriem – ne Rūdijs Goberts (2.12 m), ne Žofrijs Lovenjē (2.10 m). Tiesa, malā nepalika Francijas izlases rezultatīvākais spēlētājs Evans Furnjē, kurš līdz spēlei pret Latvijas izlasi bija guvis vidēji 17 punktu spēlē. Mūsu Antrops varēja palepoties ar vidēji 16 punktiem spēlē. 

Latvieši maču uzsāka ar neprecīzu piespēli, pēc kuras bija spiesti pārkāpt nosaukumus – divi Furnjē soda metienu un spēles rezultāts bija atklāts – 2:0 franču labā. Jau nākamajā uzbrukumā Antrops atbildēja ar precīzu tālmetienu, izvirzot Latvijas valstsvienību vadībā ar 3:2. Kā vēlāk izrādījās – vienīgo un pēdējo reizi. Nevarētu teikt, ka mūsu izlases pretinieki izceltos ar īpašu precizitāti, tomēr tas, ka viņi spēja izcīnīt vairāk atlēkušo bumbu, deva frančiem iespējas izpildīt vairāk metienu. Īpaši to izmantoja Furnjē, kurš pirmo piecu minūšu laikā guva 15 punktus, panākot 17:5 un ceturtdaļas beigās tika nomainīts. Mūsu Antrops, galvenokārt, pateicoties diviem precīziem tālmetieniem, spēja gūt septiņus punktus (12:21) un arī tika nomainīts. Mārtiņš Meiers Pēc pirmā perioda latviešiem 12 punktu deficīts (12:24).

Otrās ceturtdaļas sākumā franči panāca jau 30:12, bet tad ar precīzu tālmetienu atbildēja Uģis Pinete – 15:30. Ceturtdaļas vidū vairāk kā četras minūtes pie punktu guvuma tikt neizdevās nevienai no sāncensēm, bet pirms lielā pārtraukuma vēl trīs reizes precīzi meta mūsu komandas pretinieki, panākot jau 23 punktu handikapu – 38:15. Latvijas izlases bilance šajā periodā neiepriecinoša – tikai trīs gūti punkti jeb viens precīzs metiem desmit minūšu laikā. Jāpiebilst, ka mūsu pretinieki uz to brīdi bija realizējuši 7 no 9 tālmetieniem, kamēr mūsējie – 3 no 13.

Otro puslaiku Latvijas izlase uzsāka apņēmīgāk – Artjoms Butjankovs un Mejeris ātri vien panāca 20:38. 23. minūtē pēc ilgākas klusēšanas savu vārdu atkal teica Furnjē, izvirzot frančus vadībā ar 44:22. Mūsu komandas rindās spēle kaut cik no rokas gāja Butjankovam, kurš otrā perioda vidū bija guvis piecus punktus (24:46). Tikpat arī Edmundam Dukulim (26:49). Tikmēr Antropam, kurš, starp citu, spēlē ar traumētu roku, precizitāte bija zudusi un viņš atkal tika nomainīts. 27. minūtē Furnjē precīzi izpildīja divus soda metienus, savā kontā ierakstot jau 22. un 23. punktu (53:26). Pēc trešā perioda rezultāts bija 27:59, bet mūsējo vienīgais stimuls droši vien palika nepārspēt horvātu antirekordu, kuri franču grozā spēja raidīt vien 33 punktus. 

Pēdējās ceturtdaļas sākumā divas reizes precīzs bija Meiers, kurš jau kopš pirmā puslaika beigām spēlēja ar četrām personiskajām piezīmēm (31:63). Četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām 2+1 gājienu realizēja Dukulis (34:71), izglābdams latviešu no ļoti liela negoda un kļūdams par rezultatīvāko mūsu komandā (9 punkti). Arī pēc tam viņš kopā ar Meieru turpināja mest precīzi, panākot 38:74. Pamatlaika pēdējā minūtē par rezultatīvāko mūsu komandā kļuva Meiers, kura kontā 13 punktu – 44:76. Punktu spēlei, ieliekot bumbu grozā no augšas, pielika Artūrs Bricis – 46:79.

sportacentrs.com

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz