Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā no nākamā gada plānots dubultot veselības aprūpes pabalstu trūcīgajiem senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti

Liepājā no nākamā gada plānots būtiski palielināt veselības aprūpes pabalstu vistrūcīgākajiem iedzīvotājiem no mājsaimniecībām, kurās ir seniori un personas ar invaliditāti. Šādu Sociālā dienesta priekšlikumu 4. novembrī atbalstīja deputāti Liepājas domes Sociālo lietu, veselības un sabiedriskā kārtības un Finanšu komitejā.

Liepājā no nākamā gada plānots dubultot veselības aprūpes pabalstu trūcīgajiem senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti
Foto: liepajniekiem.lv
04.11.2021 16:01

liepajniekiem.lv

Nolemts veikt grozījumus saistošajos noteikumos ”Par papildu sociālās palīdzības pabalstiem un materiālo palīdzību Liepājas valstspilsētas pašvaldībā”, kas paredz sniegt atbalstu liepājniekiem ar viszemākajiem ienākumiem, kuri paši saviem resursiem nespēj pilnvērtīgi nodrošināt pamatvajadzības – piemēram, seniori un cilvēki ar invaliditāti, kuri atšķirībā no darbspējīgiem nevar strādāt, lai gūtu papildus ienākumus.

”Mūsu dzīves kvalitāti raksturo attieksme pret līdzcilvēkiem, tai skaitā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un senioriem, kuri ir visneaizsargātākā sabiedrības daļa. Laikā, kad palielinās komunālie maksājumi, nemitīgi pieaug veselības aprūpes un medikamentu cenas, redzam, ka liepājniekiem, īpaši senioriem, tēriņi kļūst arvien lielāki. Tāpēc ir būtiski šajā brīdī palielināt veselības aprūpes pabalstu, turpinot atbalstīt tos, kuriem klājas visgrūtāk, ” uzsver Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

Liepājas pilsētas Sociālā dienesta pārstāve Gunta Jākobsone skaidro, ka saistošie noteikumi paredz no 2022. gada 1. janvāra palielināt veselības aprūpes pabalsta apmēru trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām, kurās ir valsts vecuma pensijas vecumu sasniegušas personas vai personas ar invaliditāti no līdzšinējiem 75 eiro līdz 150 eiro vienas personas mājsaimniecībai un no līdzšinējiem 145 eiro līdz 300 eiro vairāku personu mājsaimniecībai kalendārajā gadā.

Tādējādi tiks nodrošināta veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība, nodrošinot iedzīvotāju dzīves kvalitātes nepazemināšanos un sniedzot materiālu atbalstu vismaz veselības aprūpes izdevumiem laikā, kad pieaug vispārējā dzīves dārdzība.

Veselības aprūpes pabalstu gadā saņem aptuveni 2500 liepājnieki, no kuriem lielākā daļa – ap 2000 ir valsts pensijas vecumu sasniegušie un cilvēki ar invaliditāti, kuriem pabalsta apmēru dubultos.

Lai nodrošinātu veselības aprūpes pabalsta izmaksu sakarā ar pabalsta apmēra palielināšanu noteiktajām mērķa grupām, pašvaldības budžetā papildus būs nepieciešami 150 000 eiro.

Informācijai

Veselības aprūpes pabalstu var saņemt vienu reizi kalendārajā gadā un tas paredzēts šādu ar veselības aprūpi saistītu izdevumu daļējai segšanai: par zobu labošanu, protezēšanu, zobu higiēnas pakalpojumu, par medikamentu iegādi, ārstēšanos sertificētā ārstniecības iestādē, konsultācijām un ārstēšanu pie ārsta speciālista, par optisko redzes korekcijas līdzekļu (brilles) iegādi ar ārsta speciālista nosūtījumu vai briļļu recepti.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz