Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pret Gobzemu par pasākumu Liepājā sākti trīs procesi

Valsts policija (VP) pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu par sapulču rīkošanu vairākās Latvijas pilsētās, to skaitā Liepājā, 6. decembrī uzsākusi 12 administratīvo pārkāpumu procesus.

Pret Gobzemu par pasākumu Liepājā sākti trīs procesi
Aldis Gobzems. (Foto: LETA)
07.12.2021 19:26

Ilze Ozoliņa

"Kurzemes Vārds"

VP pārstāve Gita Gžibovska pavēstīja, ka par pirmdien ap pusnakti notikušo pasākumu Liepājā pret sapulces organizatoru sākti trīs pārkāpuma procesi – par likuma par sapulcēm, gājieniem un piketiem pārkāpšanu, Ministru kabineta rīkojuma  “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”  neievērošanu un par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām pārtraukt likumpārkāpumu.

Vēl vienai personai – pasākuma dalībniekam Liepājā uzsāktas divas administratīvās lietvedības – par minētā valdības rīkojuma neievērošanu un par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām pārtraukt likumpārkāpumu.

Policijas pārstāve arī norādīja, ka noskaidrota daļa no nesankcionēto sapulču apmeklētājiem un notiek fiksēto materiālu izvērtēšana. ”Ir uzsākti vairāki administratīvo pārkāpumu procesi pret nesankcionētās sapulces dalībniekiem, un darbs vēl turpinās. Jāatzīmē, ka jau šobrīd Tukuma iecirknī uzsākts arī  viens kriminālprocess pēc Krimināllikuma 269. panta pirmās daļas (par uzbrukumu varas pārstāvim) – par to, ka pagaidām nenoskaidrota persona iespēra policijas inspektorei, kura tobrīd veica dienesta pienākumus, lai novērstu pārkāpumus,”klāsta G. Gžibovska.

A. Gobzems šonedēļ vairākās Latvijas pilsētās rīko nesankcionētus pasākumus. Parlamentārietis pirmdien aizturēts Tukumā un Ventspilī, bet ap pusnakti arī Liepājas centrā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz