Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ķibermanis Vinterbergā paliek ārpus desmitnieka

Vinterbergā aizvadīts Pasaules kausa piektais no astoņiem posmiem bobslejā četrinieku ekipāžām. Savu sezonas vājāko startu aizvadīja Oskars Ķibermanis, kurš palika tikai 11. vietā. Savukārt Dāvis Kaufmanis arī šodien pie otrā brauciena netika.

Ķibermanis Vinterbergā paliek ārpus desmitnieka
Oskara Ķibermaņa četrinieks. (Foto: Viesturs Lācis|IBSF)
12.12.2021 17:50

sportacentrs.com

Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi arī šodien startā pārliecinošākus rezultātus nerādīja, pirmajā braucienā uzstumjot 5,12 sekundēs, kas atkal bija ap desmito vietu. Finišu Ķibermanis sasniedza ar 37 simtdaļu deficītu pret līderi, kas deva devīto vietu.

Nekāds jaunums nebija tas, ka Frančesko Frīdriha kamana pati skrēja lejā pa trasi, uzrādot labākos rezultātus par spīti pilota pieļautajai kļūdai. Pār tuvāko sekotāju britu Bretu Holu Vācijas vadošajam bobsleja pilotam bija vairāk nekā desmitdaļas pārsvars.

Dāvja Kaufmaņa četriniekā šodien notika izmaiņas, kamanu iestumjot vecmeistaram Interam Dambim kopā ar Ivo Kleinbergu un Kristu Lindenblatu. Latvijas otrais četrinieks uzstūma par simtdaļu lēnāk (5,13) nekā Ķibermaņa komanda, kas deva 13. rezultātu. Trasē gan Kaufmanim neslīdēja pietiekami labi, lai cerētu uz otro braucienu. Pēc vakardien piedzīvotā kritiena, šodien Kaufmanis ieņēma 23. vietu. Kaufmanis 26. komandu konkurencē apsteidza divas Itālijas ekipāžas un Japānas kvartetu.

Atvērties Oskaram Ķibermanim nesanāca arī otrajā piegājienā. Ieskrējienā padevās par simtdaļu labāks skrējiens nekā pirmajā braucienā, tomēr trasē tika salaistas pārāk daudz kļūdas, Ķibermaņa četrieniekam summā (1:50.21) noslīdot aiz austrieša Markusa Traihla un krieva Maksima Andrianova.

Nu jau trešo sacīksti pēc kārtas otrajā braucienā pārdega Johaness Lohners, kurš pieļāva kļūdas un atvadījās no cīņas par medaļām. Bretam Holam izdevās sešas simtdaļas aiz sevis noturēt austriešu ekipāžu ar Benjaminu Maieru pilota krēslā. Tas ļāva Lielbritānijas komandai otro reizi sezonā kāpt uz pjedestāla. Tikmēr cīņa par pirmo vietu atkal nebija interesanta, pie panākuma ar trīs desmitdaļu pārsvaru tiekot Frančesko Frīdriham.

Pasaules kausa kopvērtējumā Ķibermanis noslīdējis par vietu zemāk, atkāpjoties uz septīto vietu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz