Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uzsāk kriminālprocesu par vadītāja apliecības tirgošanu

Ne tikai sociālajā tīklā Facebook, bet arī citās saziņas vietnēs novērotas iespējamas nelikumības ar autovadītāju apliecību tirgošanu un naudas izkrāpšanu. Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par autovadītāja apliecības, iespējams, tirgošanu saziņas lietotnē Telegram.

Uzsāk kriminālprocesu par vadītāja apliecības tirgošanu
Foto: lvportals.lv
17.12.2021 06:00

"Kurzemes Vārds"

Šobrīd notiek izmeklēšana un detalizētāku informāciju izmeklēšanas interesēs policija nevar sniegt, norāda VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Savukārt sludinājuma autora, ar kuru novembra beigās par tiesību iegādi sarakstījās “Kurzemes Vārds”, Andra Zaļā profils no sociālā tīkla Facebook ir dzēsts.

“Kurzemes Vārda” uzrakstītais iesniegums par iespējamo autovadītāja apliecības tirgošanu vai jaunu naudas krāpniecības shēmu VP ir saņemts.

Jau vēstījām, ka sociālā tīkla Facebook lapā “Pirkt, pārdot, mainīt – Liepāja official” bija ievietots sludinājums, kurā ar kļūdainu tekstu bija lasāms vilinošs piedāvājums tikt pie autovadītāja apliecības.

Ar sludinājuma autoru Andri Zaļo laikraksts uzsāka saraksti, interesējoties par iespēju par naudu nokārtot vadīšanas tiesības, apejot autoskolas, līdz ar to nekārtojot eksāmenus, un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) sistēmu, bet apliecību reģistrējot oficiālajā datu bāzē. Laikraksts noskaidroja, ka jāveic 200 eiro pirmā iemaksa uz kādas sievietes kontu, bet kopumā pakalpojums maksā 850 eiro.

“Kurzemes Vārds” arī secināja, ka sludinājuma autoram ir viltus profils A. Zaļais.

CSDD sarunā ar laikrakstu norādīja, ka minētajā veidā nav iespējams iegūt autovadītāja apliecību, paužot, ka drīzāk sludinājuma autoru mērķis ir izkrāpt pirmās iemaksas naudu un pēc tam nozust. “Noteikti neviens no CSDD darbiniekiem nav iesaistīts krāpnieku minētās sistēmas apiešanā, jo tas uzreiz nozīmētu, ka šis darbinieks ir pieķerts un atlaists nekavējoties. Datu bāzēs ir piekļuve personu datiem, un tā notiek pēc stingriem noteikumiem un ir kontrolēta,” uzsvēra CSDD pārstāve Ilze Šipkēvica.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz