Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejs bērnu darbos konkursam “Lidice”

Šogad starptautiskajā bērnu mākslas izstādē konkursā “Lidice” Liepājas pilsētas kārtai iesniegti 82 bērnu un jauniešu radošie darbi.

Muzejs bērnu darbos konkursam “Lidice”
Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas audzēknes Diānas Skudrītes (13 gadi) darbs "Mākslas muzejs otrdienās atdzīvojas", skolotāja Liene Eltermane. (Foto: Publicitātes)
28.12.2021 06:00

Ligita Kupčus-Apēna

"Kurzemes Vārds"

Izstādē konkursā “Lidice” liepājnieki piedalās regulāri, un šogad konkurss norisinās jau 50. reizi. Starptautiskās bērnu mākslas izstādes konkursa rīkotājs Lidices memoriāls (Čehija), sadarbojoties ar UNESCO, lēmis, ka 2022. gadā, atzīmējot Pasaules kultūras un dabas mantojuma konvencijas 50. gadadienu, Čehija kļūs par tikšanās vietu pasaules muzeju profesionāļiem, tādēļ konkursam noteiktā tēma ir “Muzejs”.

Liepājas Bērnu un jaunatnes centra (BJC) vizuālās mākslas metodiķe Irita Timbra pastāstīja, ka, veidojot mākslas darbus, bērni un jaunieši bija aicināti iespaidoties no dažādām kolekcijām un muzeju krājumiem, kā, piemēram, derīgie izrakteņi, dinozauru skeleti, tehnikas izgudrojumi, kā arī tautu nemateriālā kultūras mantojuma liecības. Kā iedvesmas avots varēja kalpot mākslas galerijas un muzeji ar pasaulslavenu mākslinieku darbiem.

Salīdzinot ar citiem gadiem, darbu ir iesniegts mazāk, un tie nav apskatāmi izstādes veidā kaut kur publiski, bet tikai interneta vidē, kur var par sev simpātiskāko darbu līdz 31. decembrim arī nobalsot. “Tā rīkojāmies apkārt esošās situācijas dēļ. Manuprāt, tam ir zināma priekšrocība. Darbus var aplūkot jebkurš, arī cilvēki, kas nedzīvo Liepājā,” uzskata I. Timbra.

Skatītāju balsošanas rezultāti un BJC izveidotās žūrijas konkursa Latvijas valsts kārtai izvirzīto darbu saraksts būs zināms 4. janvārī, ko arī publicēs BJC mājaslapas sadaļā “Aktualitātes”. Populārāko darbu autori saņems skatītāju simpātijas balvas, kā arī Liepājas muzejs piešķirs balvas jaunajiem Liepājas māksliniekiem par radošu muzeja redzējuma attēlojumu.

Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas audzēknes Amandas Dobeles (14 gadi) darbs “Koka muzejs nakts gaismā”, skolotāja Kristīne Gundarina.
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz