Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā šī gada pirmie jaundzimušie – divi puikas un meitenīte

Liepājas slimnīcā gada divās pirmajās dienās piedzimuši divi puikas un meitene, informē slimnīcas pārstāve Indra Grase.

Liepājā šī gada pirmie jaundzimušie – divi puikas un meitenīte
Foto: pixabay.com
03.01.2022 11:29

LETA

Pirmais šī gada bērniņš Liepājas Reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca 1.janvārī pulksten 16.52. Puisītis svēra 2,67 kilogramus (kg) un bija 50 centimetrus (cm) garš. Vecāki viņam deva vārdu Aleksandrs.

Puisēna mamma, grobiņniece Jeļena Stupiņa pastāstīja, ka mājās mazo brāli gaida divas māsas – Patrīcija, kurai ir deviņi gadi, un sešgadīgā Samanta.

Savukārt pulksten 20.14 grobiņnieku Lindas Freimanes un Bruno Biģeļa ģimenē pasaulē nācis Arlens, kurš svēra 3,705 kg un bija 55 cm garš. Arlens ir trešais bērns ģimenē. Mājās viņu gaida divi brāļi – Braienam jau ir desmit gadi, bet Darenam – pieci gadi.

2.janvārī pulksten 00.46 sagaidīts arī pirmais šī gada liepājnieks. Simonas un Sergeja Kravecku ģimenē piedzimusi meita – Sabrīna, kura svēra 3,06 kg un bija 53 cm gara. Viņu mājās gaida māsa Sofija, kurai ir deviņi gadi.

Mazuļiem pasaulē palīdzēja nākt ārstes – dzemdību speciālistes Irina Leitane un Rita Zarembina, vecmāte Iveta Miče un bērnu ārste Vineta Kalna.

Pirmdien jaundzimušo vecākus sveica arī Liepājas mērs Gunārs Ansiņš (Liepājas partija), kurš ar mediķu starpniecību vecākiem nodeva ziedus un mazuļiem sarūpētās dāvaniņas.

Savukārt pagājušā gada pēdējā dienā Liepājas Reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca trīs mazuļi – meitene un divi puikas.

Kopumā pērn Liepājas Reģionālajā slimnīcā piedzimuši 977 mazuļi, kas bija par 65 bērniem vairāk nekā 2020.gadā un par 78 bērniem mazāk nekā 2019.gadā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz