Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Oranžās pakāpes brīdinājums par vētru spēkā jau lielā daļā Latvijas

Ne tikai piekrastē, bet arī daudzviet citviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā pirmdien līdz astoņiem vakarā spēkā oranžais brīdinājums par vētru, liecina jaunākā informācija no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC).

Oranžās pakāpes brīdinājums par vētru spēkā jau lielā daļā Latvijas
Foto: Ruslans Šuļga
17.01.2022 09:19

LETA

LVĢMC brīdina, ka pirmdien, sākot no rietumiem, vietām Latvijas rietumu un centrālajā daļā, bet galvenokārt piekrastē, ziemeļrietumu vējš brāzmās sasniegs 28-32 metrus sekundē.

Valsts austrumu daļā prognozēta vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē, tādēļ spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums. Pēc astoņiem vakarā arī pārējā Latvijā oranžā brīdinājuma vietā paliks spēkā dzeltenais brīdinājums.

Līdz pieciem rītā vēja ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā nepārsniedza 13-18 metrus sekundē, stiprākās vēja brāzmas reģistrētas Liepājas ostā – 23 metri sekundē.

Vētras kulminācija gaidāma dienas vidū un pēcpusdienā, bet Latgalē – pirmdienas pievakarē. Kurzemē un Vidzemē pievakarē sāksies vēja ātruma mazināšanās.

Lielākie vēja postījumi gaidāmi Rīgā, Jūrmalā un novados ap galvaspilsētu.

Ūdens līmenis galvaspilsētā, līdzīgi kā piektdien, pakāpsies aptuveni metru virs normas.

Gaisa temperatūra pirmdien būs -2..+3 grādi, vakarā tā noslīdēs līdz -1..-6 grādiem un vairs tikai vietām piekrastē saglabāsies mazliet virs nulles. Ceļi no jauna apledos.

Daudzviet gaidāms sniegputenis, redzamība putenī vietām īslaicīgi samazināsies līdz 200 metriem. Kurzemes rietumos nokrišņi netiek prognozēti, un vakarā valsts lielākajā daļā, sākot no rietumiem, mākoņi izklīdīs.

Rīgā pirmdien palaikam snigs un spēcīgi puteņos, bet vakarā gaidāms skaidrs laiks. Rietumu vējš pakāpeniski pāries ziemeļu vējā un brāzmās pastiprināsies līdz 27-32 metriem sekundē. Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

No ziemeļrietumiem nākošs ciklons pirmdien šķērsos Igauniju un dosies tālāk uz Krieviju. Gar ciklona rietumu malu vējš pūtīs ar stipras vētras spēku. Atmosfēras spiediens Latvijā pazeminājies līdz 980-986 hektopaskāliem jūras līmenī.

Pirmdien līdz pulksten 10 stiprākās ziemeļrietumu vēja brāzmas Latvijā bija 27 metri sekundē (m/s) Liepājas un Ventspils ostā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Trešais lielākais vēja ātrums brāzmās bija 22 m/s Daugavgrīvā, savukārt Rīgas centrā, Pāvilostā un Rucavā reģistrētas brāzmas līdz 21 m/s.

No rīta salās Somijas dienvidrietumos vējš brāzmās pastiprinājās līdz 29-34 m/s, vienā novērojumu stacijā reģistrētas brāzmas līdz pat 39 m/s.

Igaunijas salās ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās dažviet sasniedzis 30-32 m/s.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz