Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kuldīgas slimnīcas paspārnē apvienos trīs pansionātus

No 1. jūlija Kuldīgas slimnīcas paspārnē apvienos trīs pansionātus, aģentūru LETA informēja pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Kuldīgas slimnīcas paspārnē apvienos trīs pansionātus
Foto: Evija Trifanova
19.06.2022 11:05

LETA

Kuldīgas slimnīcā kopš 2016. gada darbojas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļa, kurā mūsdienīgu ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojumu var saņemt 50 klienti. Savukārt agrākajā Skrundas novadā, kas no pagājušā gada jūlija iekļāvies Kuldīgas novadā, darbojas aprūpes nams “Valtaiķi”, kas atrodas Rudbāržu pagastā un kur šādus pašus pakalpojumus var saņemt 45 cilvēki. Savukārt Skrundas veselības un sociālās aprūpes centrā var aprūpēt 23 klientus. Visi pansionāti ir faktiski piepildīti.

Kuldīgas novada deputāti šādu lēmumu pieņēma, lai, kopā strādājot, varētu veikt kopīgus iepirkumus un tādējādi ietaupīt budžeta līdzekļus. Tāpat kopā varēs vienoti pārvaldīt tehniskos resursus un personālu, kā arī attīstīt vienotu pakalpojuma kvalitātes standartu Kuldīgas novadā.

Pašvaldības izpilddirektore izpilddirektore Ilze Dambīte-Damberga uzsvēra, ka visos trijos pansionātos tiek sniegti labas kvalitātes pakalpojumi, bet apvienošana ļaus strādāt vēl labāk un racionālāk.

Savukārt slimnīcas vadītājs Agris Rozenfelds, kurš iniciējis visu trīs pansionātu apvienošanu, uzsvēra, ka katram pansionātam ir savas stiprās puses, ko, kopā strādājot, būs iespējams pilnvērtīgāk izmantot.

Piemēram, Skrundas veselības un sociālās aprūpes centrā telpas lieliski piemērotas gulošo pacientu aprūpei, savukārt Valtaiķu aprūpes namā ir piemērota apkārtne pastaigām svaigā gaisā un dabas baudīšanai un iespēja rušināties dārziņā tiem klientiem, kuri ir tāda vēlme un nav pārvietošanās grūtību.

Pansionātos Skrundā un Valtaiķos strādā 48 darbinieki, kuri visi saglabās savas darba vietas, no 1. jūlija kļūstot par SIA “Kuldīgas slimnīca” darbiniekiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz