Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Māca pirmās palīdzības iemaņas

Māca pirmās palīdzības iemaņas
04.05.2012 07:00

“Palīdzi nebaidoties” – tā sauc projektu, kuru izstrādājuši sabiedriskā fonda “Esi vesels” jaunieši. Ir iegūts nepieciešamais finansējums un Veselības mēneša ietvaros Liepājas skolu skolēniem ir iespēja iepazīties ar pirmās palīdzības sniegšanas pamatiemaņām.

“Mēs uzskatām, ka pamatiemaņas un zināšanas pirmās palīdzības sniegšanā ir jāzina ikvienam cilvēkam, jo mēs neviens nevaram zināt, kādas situācijas dzīve var piespēlēt,” saka fonda “Esi vesels!” valdes priekšsēdētāja Līga Kozlovska. Viņa ir viena no šī projekta izstrādātājām. Līga fondā darbojas jau četrus gadus – sāka, kad vēl mācījās vidusskolā. Tagad viņa Liepājas Universitātē studē kultūras vadības zinības un turpina darboties fondā. Otrs šī projekta līdzautors ir Rīgas Stradiņa Universitātes Liepājas filiāles 3.kursa māszinību students Aleksejs Rozjapovs. Šis projekts tapis sadarbībā ar Liepājas domes Vides un veselības daļu un RSU Liepājas filiāli. Bet finansējums iegūts, iesniedzot šo projektu labdarības veikalam “Otra elpa. Pludmale”, kur tas guva atsaucību.

Projekta realizācijas gaitā paredzēti desmit semināri dažādās Liepājas skolās, lai praktiski iepazīstinātu skolēnus ar pirmā palīdzības pamatzināšanām un iemaņām. Tos vada pirmās palīdzības speciāliste RSU Liepājas filiāles pedagoģe Anita Šteinberga. Kā palīgs šai seminārā ir arī manekens, pie kura trenēties praktiskajās elpināšanas un citās iemaņās.

Visatsaucīgāk dalībai šajā projektā pieteikusies 2.vidusskola – no tās seminārā iedalīsies piecas klases. Ir notikuši jau pirmie semināri un šī projekta izstrādātājiem ir radies priekšstats, cik ieinteresēti ir skolēni šo zināšanu apguvē. “Jaunāko klašu skolēni visu skatās un klausās ar lielu interesei un paši arī vēlas visu izmēģināt. Viņi arī daudz stāsta paši, kā mājās apkopj brūces un prasa padomu, kā to darīt pareizāk,” stāsta L.Kozlovska. “Savukārt vecāko klašu skolēni ir atturīgāki, taču daudzi no viņiem šīs zināšanas jau ir apguvuši, jo apmeklē autovadītāju kursus.” Katra klase, kas piedalās šajā projektā, saņem arī dāvanu – pirmā palīdzības aptieciņu.

Kristīne Pastore,
“Kurzmees Vārds”

Egona Zīverta foto

Līga un Aleksejs uzskata, ka katram cilvēkam ir kaut vai elementārā līmenī jāpārzina pirmās palīdzības sniegšana.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz