Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina nest un saņemt ziedus 1. septembra sveicienam

Biedrība ”Patvērums ģimenei” aicina ikvienu iesaistīties akcijā ”Ziedi manai skolotājai!”. Akcijas rīkotāji norāda, ka galvenais šīs skolas sākuma svētku aktivitātes mērķis ir, lai nebūtu neviena bērna Liepājā, kurš 1. septembrī neaiznes ziedus savai skolotājai tikai tādēļ, ka nevar atļauties tos nopirkt, pamato biedrības pārstāve Santa Krilova.

Aicina nest un saņemt ziedus 1. septembra sveicienam
Foto: Ruslans Šuļga
30.08.2022 06:00

liepajniekiem.lv

Iedzīvotāji, kuri vēlas dalīties ar saviem izaudzētajiem ziediem ar skolēniem un viņu ģimenēm, var tos rīt, 31. augustā, no pulksten 15 līdz 16, aiznest uz biedrības telpām Raiņa ielā 27. Savukārt tie, kuri vēlas iegūt skaistus ziedus savai vai savu bērnu pirmajai jaunā mācību gada dienai, tos varēs iegūt laikā no pulksten 16 līdz 18.

Biedrības pārstāvji lūdz akcijas atbalstītājus iepriekš pieteikt savu ierašanos pa tālruni 26004664.

S. Krilova pastāsta, ka šādu akciju biedrība rīko pirmo reizi. ”Redzot to, kāds pieprasījums ir pēc drēbēm, mācību līdzekļiem un citām lietām, secinām, ka ļoti daudziem cilvēkiem nav lielas rocības. Un vajadzības, kas ir svarīgas, arvien pieaug. Piemēram, mums augustā divreiz beidzās apģērbu krājumi, kurus, pateicoties aktīviem un atsaucīgiem cilvēkiem, izdevās sadabūt. Taču mums joprojām ir gaidītāju rinda. Tad kādu dienu pie mums bija atnākusi viena māmiņa, kura teica, ka viņai dārzā ir daudz ziedu un labprāt ar tiem dalītos. Tā piedzima ideja par šo akciju,” izklāsta biedrības pārstāve.

”Mēs esam par to, lai būtu vienlīdzība un cilvēki nejustos slikti tikai tādēļ vien, ka nespēj kaut ko atļauties.

Varbūt daudziem liekas: kas tad tas ir – tie ziedi uz skolas sākumu, taču kaut kā tas mums iesakņojas, ka vajag. Taču īpaši tam ir nozīme, ja ģimenē ir daudz bērnu un iespējas iegādāties ziedus ir ierobežotas!” teic S. Krilova.

Šobrīd interese par akciju ir gan no ziedu dāvinātājiem, gan saņēmējiem. ”Tātad sabiedrībai tas ir būtiski, un viņi palīdzību šādos jautājumos meklē pie mums. Cilvēki bieži gan vairās un kaunas, ka ir palīdzības lūdzēju lokā, taču mēs uzklausām un iedrošinām viņus, ļaujam viņiem justies vienlīdzīgiem un nebūt atstumtiem sociālās un materiālās situācijas ģimenē dēļ,” uzsver biedrības pārstāve.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz