Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā dzimis jauns festivāls

Liepājā dzimis jauns festivāls
05.08.2008 09:56

Klubā ”Fontaine Palace” pirmo, reizi norisinājās festivāls ”Return to Surface 2008”, kura idejas autori ir jaunā Liepājas nu-metāla apvienība ar tieši tādu pašu nosaukumu. Festivālā piedalījās grupas ”Seat Free”, ”Patriots”, ”Snobrand”, ”Ģenerālplāns”, ”Elpo!”, ”Stonestreet”, ”Aerial Plant”, ”DJ Bless”, kā arī paši rīkotāji ”Return to Surface”. Pasākumu vadīja Raitis Suhins.

Uz festivāla pirmo grupu priekšnesumiem ieradušies bija visai pamaz cilvēku, tas visdrīzāk skaidrojams ar agro sākšanos – klubs festivālam durvis vēra vaļā jau astoņos vakarā. Taču, kā jau piektdienas vakarā, pieplūdums bija neizbēgams, un uz pašu rīkotāju uzstāšanos klubs jau bija pārpildīts. Ar sevišķi kvalitatīvu sniegumu atnākušos pārsteidza apvienība no Rīgas ”Aerial Plant”, kuru izpildīto mūzikas stilu viņi paši dēvē par roka, fanka un acid mistrojumu. Savukārt no skatītājiem, laikam gan jāsaka, lielāko atsaucību guva paši ”Return to Surface”, kuru dziesmām dziedāja līdz visi tie, kuri tās jau bija dzirdējuši iepriekš.

Festivāla galvenā rīkotāja Liena Dāvida pastāstīja, ka pati ar festivālu ir ļoti apmierināta, un uzskata to par izdevušos. Gan no apmeklētājiem, gan dalībniekiem dzirdētas daudz labas atsauksmes, kas Lienai jau liek domāt par festivāla rīkošanu arī nākamgad: ”Festivāls noteikti norisināsies arī nākamgad. Arī savu pamatformātu tas nezaudēs. Iespējams, ka festivāls norisināsies divu dienu garumā. Bet nu, tad jau skatīsimies, kā tas viss izdosies,” stāsta Liena. Jautājām, kas tad ir grūtākais festivāla rīkošanā un kādām īpašībām cilvēkam jāpiemīt, lai ko tādu vispār dabūtu gatavu, uz ko Liena atbildēja, ka grūtākā daļa esot bijusi plānošanas process un saskaņošana ar grupām, tomēr galvenais ir vēlme to darīt, un neatlaidība. Šai meitenei acīmredzot tās netrūkst.

Grupa ”Return to Surface” un Liena Dāvida pateicas klubam ”Fontaine Palace” un visiem, kas palīdzēja festivāla organizēšanā un tapšanā. Ja apņēmīgajiem jauniešiem viss izdosies, kā iecerēts, ir cerības festivāla turpinājumu sagaidīt nākamgad, kad tas, iespējams, būs lielāks un apjomīgāks.

Kristofers Knesis

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz