Jaunie pavāri prot gatavot bioloģiski
"Kurzemes Vārds"
Liepājas Valsts tehnikuma topošo pavāru komanda ieguvusi otro vietu Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas rīkotajā konkursā “domā Loģiski! radi Bio!”.
Komandas “Audz vesels” sastāvā strādāja Agnese Gudēna, Mārcis Valkīrs un Kitija Meldere. Sagatavoties konkursam viņiem palīdzēja skolotājas Agrita Šulce un Velta Cīpa.
Konkursa uzdevums – izstrādāt vienas nedēļas ēdienkarti sākumskolas skolēniem, iekļaujot tajā pēc iespējas vairāk bioloģisko produktu, kā arī ievērojot mūsdienīgas ēdienu gatavošanas principus un visus skolēnu ēdienkartes veidošanas normatīvus. Par to informē tehnikuma pārstāve Ieva Skābarde. Konkurss noslēdzās maija beigās Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, kur bija jāpagatavo vienas dienas pusdienu komplekts. Liepājnieki gatavoja mencu frikadeļu zupu, dārzeņu tarafleti jeb sacepumu ar vistas gaļu, biešu-bumbieru salātus un biezpiena krēmu ar zemeņu mērci. Liepājas valsts tehnikums konkursā piekāpās tikai Priekuļu tehnikumam.
“Šis konkurss ir aizmetnis tālākai attīstībai bioloģiskās pārtikas iekļaušanā ēdienkartēs,” norādījis viens no konkursa žūrijas pārstāvjiem, šefpavārs Ingmārs Ladigs. “Domāju, ka tagad arvien vairāk topošie pavāri uzzinās, kas ir bioloģiskā pārtika, interesēsies par to un meklēs.”
Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija vēl līdz jūlijam ar Eiropas Savienības un Zemkopības ministrijas atbalstu īstenos kampaņu “BioLoģiski!”.