Jaunieši apgūst pavārmākslas prasmes
liepajniekiem.lv
Lai bērniem no maznodrošinātām ģimenēm palīdzētu apgūt veselīga un garšīga
ēdiena pagatavošanas prasmes, Rimi
veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās un vadīja īpašu ēst gatavošanas
nodarbību Liepājas novada bērnu un jauniešu interešu centra ”Pēcskola” Štābiņā, portālu informēja “Rimi Latvija” sabiedrisko attiecību speciāliste Ance Briede-Vitkovska.
Nodarbības laikā 40 bērni no maznodrošinātām
ģimenēm šefpavāra vadībā gatavoja vistas tortillu. Ēst gatavošanas nodarbības
notiek “Aikāgaršo” pavārskolas
ietvaros, ko Rimi visas vasaras
garumā nodrošinās brīvā laika programmas bērniem Štābiņš dalībniekiem visā Latvijā. To laikā bērni no maznodrošinātām ģimenēm
nododas sportiskām aktivitātēm un apgūst dažādas radošās prasmes. Tostarp arī ēst
gatavošanas iemaņas, kad šefpavāra vadībā bērni mācās paši sev pagatavot maltīti,
kā arī apgūst dažādus pavārmākslas trikus.
”Vasaras laikā Štābiņa
nodarbības notiek divas līdz trīs reizes nedēļā, kopā ar bērniem braucam
ekskursijās, piedalāmies pirmās palīdzības sacensībās, sportojam, radoši
darbojamies dažādās nodarbībās. Tostarp arī mācāmies gatavot, taču nodarbība
profesionāla šefpavāra vadībā pie mums notika pirmo reizi. Aikāgaršo pavāra ciemošanās interešu centra ”Pēcskola” Štābiņā ļāva katram no bērniem aktīvi
iesaistīties ēst gatavošanas procesā un apgūt jaunas iemaņas, kuras noteikti
varēs turpmāk izmanto arī ikdienā,” stāsta Liepājas
novada bērnu un jauniešu interešu centra ”Pēcskola” Štābiņa interešu pedagoģe Dace Vilemsone.